18 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kayseri'de tek bir gecekondu kalmadı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kayseri'de tek bir gecekondu kalmadı!

AK Parti Kayseri 7. Olağan İl Kongresi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Böylece Kayseri, gecekondusu kalmayan bir şehir haline geldi'' dedi.



Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kadir Has Stadyumu'nda düzenlenen AK Parti Kayseri 7. Olağan İl Kongresi'nde önemli açıklamalarda bulundu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Kayseri'de hayata geçirilen yatırımları anlatan Erdoğan, ''Nitekim Kayseri'de geçtiğimiz yıl 1 milyar 800 milyon lirayı bulan, bir önceki yıl 1 milyar 640 milyon liraya ulaşan yatırımların resmi açılışlarını yaptık. Bugün de kongremizin ardından Sahabiye ve Seyrani kentsel dönüşüm projeleri kapsamında inşa edilen, yaklaşık 800 konut, 55 iş yeri ve sosyal donatılarının açılışlarını gerçekleştireceğiz. Bu bölgelerdeki dönüşüm tamamlandığında şehrimiz toplamda 9 bin yeni konuta da sahip olacak'' diye konuştu.

Kayseri'de belediyeler ve  TOKİ  vasıtasıyla 20 yıl boyunca hayata geçirdikleri çalışmalarda bugüne kadar 100 bin konutu dönüştürdüklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Böylece Kayseri, gecekondusu kalmayan bir şehir haline geldi. Özel sektörümüz, zaten Kayseri'nin yüz akıdır. Kayseri'nin bizatihi kendisi Türkiye sınırlarını aşarak, dünya çapında bir marka, bir değer haline gelmiştir. Ülkemizi afetlere dayanıksız yapıların tamamından kurtaracağız" açıklamasında bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kayseri'de 18 yılda 30 milyar lira yatırım gerçekleştirildiğine işaret ederek "Buna rağmen her kim 'Kayseri kamu yatırımlarından yeteri kadar pay almıyor' diyorsa inanın bana gözüne, dizine durur. Kayseri sahip olduğu imkanlarla sadece kendisini değil bölgesindeki tüm şehirleri de besliyor, destekliyor, geliştiriyor." diye konuştu. 

Kayseri'de yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren Erdoğan, eğitimde 4 bin 856 yeni derslik yapıldığını, okullara 550 bilişim teknolojileri sınıfı kurulduğunu, tablet bilgisayar, etkileşimli tahta ve yazıcıdan oluşan toplam 15 bin 500 malzemenin okullara ulaştırıldığını, Kayseri'ye 3. devlet üniversitesini kazandırdıklarını, yüksek öğrenim öğrencileri için 7 bin 289 kişi kapasiteli yurt binaları açtıklarını anlattı.

Erdoğan, Kayseri'nin merkezinde 2 bin yatak kapasiteli bir yurt daha inşa edilmesinin planlandığını söyledi. Dünya standartlarında 33 bin kişilik stadyumun yanı sıra farklı branşlarda 36 spor tesisini de Kayseri'ye kazandırdıklarına dikkati çeken Erdoğan, Erciyes Kayak Merkezi'nin kışın hafta sonları 100 bin kişiyi bulan ziyaretçi sayısıyla Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden biri haline geldiğini vurguladı. Bu kayak merkezinin inşası için 26 milyon metrekarelik bir alanın tapusunu Kayseri'ye verdiklerini aktaran Erdoğan, Melikgazi Millet Bahçesi'nin ihalesinin yapıldığını, Kocasinan Keykubat Millet Bahçesi'nin ihale sürecinde ve Hacılar Millet Bahçesi'nin de yer seçimi aşamasında olduğunu kaydetti.

Toplam 2,3 milyon metrekare alana sahip millet bahçelerinin en kısa sürede tamamlanarak Kayseri halkının hizmetine sunulacağını bildiren Erdoğan, "Şehrimizdeki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza toplam 2,6 katrilyon lira tutarında sosyal yardım yaptık. Sağlıkta 1607 yatak kapasiteli şehir hastanemizle birlikte 16'sı hastane olmak üzere 49 sağlık tesisini sizlerin hizmetine sunduk. Halen 4'ü hastaneden oluşan 9 sağlık tesisimizin inşası da devam ediyor. Toplu konutta Kayseri'de 18 bin 710 vatandaşımızı ev sahibi yaptık. Bugün ilk etaplarını hizmete açacağımız kentsel dönüşüm projeleriyle toplam 9 bin konutu daha Kayseri'ye kazandırıyoruz." dedi.

Erdoğan, ulaştırmada 83 kilometreden devralınan bölünmüş yol uzunluğunu 564 kilometre ilaveyle 647 kilometreye çıkardıklarını belirterek, yapımı devam eden yol projelerinin bir bölümünü daha gelecek yıl açacaklarını bildirdi.

Proje çalışmaları tamamlanan Yerköy Kayseri Yüksek Hızlı Tren hattını en kısa sürede yatırım programına alacaklarını aktaran Erdoğan, Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri Hızlı Tren Hattı Projesi ile ilgili çalışmaların sürdüğünü, Boğazköprü Lojistik Merkezi'nin birinci etabının tamamlandığını, ikinci etabının yapımı için de ihale hazırlık çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

 


Geri Dön