26 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan memurlara yapılacak ek zammı açıkladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan memurlara yapılacak ek zammı açıkladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Beştepe'de gerçekleştirilen Kabine toplantısının ardından, memur ve emekli zamlarına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, memura ek zam müjdesi verdi...



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Kabine toplantısı bugün Beştepe'de yapıldı. Kabine toplantısı yaklaşık 3 saat devam etti. Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın memur ve emekli maaşlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Enflasyonla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün enflasyon rakamları açıklandı. Vatandaşımızın bu rakamlarla karşılaşması bizi üzdü. Enflasyon oranının bu düzeyde yüksek çıkmasında döviz kurunun da etkisini olduğunu biliyoruz. Asgari ücrete yaptığımız yüzde 50’lik artışla halkımızı enflasyona ezdirmediğimizin göstergesidir. Enflasyonu en kısa sürede tek haneye düşürmekte kararlıyız. Döviz kurundaki köpüğü aldığımızda nasıl daha gerçekçi bir tablo önümüze çıktıysa, enflasyonda da bunu yapacağız" diye konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan memurlara yapılacak ek zammı açıkladı!

MEMURA EK ZAM, EMEKLİYE DÜZENLEME

Cumhurbaşkanı Erdoğan, memur ve emekli maaşlarıyla ilgili olarak ise şu açıklamalarda bulundu:

"Bu düzenleme asgari ücrete endeksli işsizlik maaşı, evde bakım ücreti, 65 yaş aylığı, işgörmezlik ödeneği gibi pek çok rakamı arttırdık.

Memurlarımıza toplamda yüzde 28 oranında bir artış yaptık. Memurlarımızın Ocak ayındaki yüzde 5’lik toplu sözleşme zammını yüzde 7,5 olarak uygulama kararı aldık.

Memurlarımızın maaş artış oranını yüzde 30,5’a çıkarttık. Aile yardımları da çalışmayan eş için 521 lira, 6 yaşındaki küçük çocuklar 115 TL, 6 yaşından büyük çocuklar için 57 lira olarak güncellenmiştir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan memurlara yapılacak ek zammı açıkladı!

Bu rakamlara memur maaşlarının asgari ücret kadarki kısmının gelir ve damga vergilerinden muaf tutulmuştur.

Emeklilerimizin maaşlarında ise genel olarak enflasyon oranı kadar artış zaten yapıyoruz. Buna ilave olarak düşük maaş alan emeklilerimizle ilgili yeni alt sınır belirledik. Hiçbir emeklimiz 2 bin 500 liranın altında maaş almayacak yeni düzenlemeye göre.

Cumhurbaşkanı Erdoğan memurlara yapılacak ek zammı açıkladı!

Böylece aylık geliri 1500 TL’den başlayan 1 milyon 266 bin emeklimizin maaşlarını 2 bin 500 liraya yükseltmiş oluyoruz. Temmuz ayında yüzde 7 toplu sözleşme artışına ilave olarak şayet gerekiyorsa enflasyon farkı da ilave edilecek."

Erdoğan, "Memurlarımızın maaş artış oranını yüzde 30,5'e çıkartarak onlara ilave bir sosyal destek sağlamış oluyoruz" şeklinde konuştu.

Memur ve emekliler dikkat! Zamlı maaşlar ne zaman yatacak?

Memur ve emeklinin zamlı maaşı belli oldu!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön