24 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan merakla beklenen zam miktarını açıkladı: Yüzde 130 artarak hesaplara yatırılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan merakla beklenen zam miktarını açıkladı: Yüzde 130 artarak hesaplara yatırılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çiftçilerin merakla beklediği zam oranlarını açıkladı. Açıklama çiftçiler nezdinde hayal kırıklığı yarattı. Erdoğan'ın açıkladığı rakamla çiftçinin beklediği zamlar arasında fark oluştu. İşte detaylar..



Rize'de ÇAYKUR önünde 2 gün önce protesto gösterisi yapan çiftçiler yaş çay alım fiyatlarının en az 10 lira açıklanmasını talep etti. Çiftçiler iktidarın çay alım politikasının düzeltilmesini istedi. Taleplerini, "ÇAYKUR tarafından uygulanan kota ve kontenajan kaldırılsın. Özel firmaların taban fiyatın altında yaş çay alımı yasaklansın. Gübre fiyatları düşürülsün. İnsanca yaşayacağımız bir yaş çay taban fiyatı açıklansın. 7 yıldan beri artırılmayan destekleme fiyatı 1 liraya çıkarılsın" şeklinde sıraladı.

Çay üreticilerinin beklediği açıklama nihayet Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi ama açıklanan yaş çay alım fiyatı ve destekleme fiyatı üreticilerin beklediği rakam olmadı. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön