19 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan merakla beklenen zam miktarını açıkladı: Yüzde 130 artarak hesaplara yatırılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan merakla beklenen zam miktarını açıkladı: Yüzde 130 artarak hesaplara yatırılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çiftçilerin merakla beklediği zam oranlarını açıkladı. Açıklama çiftçiler nezdinde hayal kırıklığı yarattı. Erdoğan'ın açıkladığı rakamla çiftçinin beklediği zamlar arasında fark oluştu. İşte detaylar..



DESTEKLEME FİYATI 30 KURUŞA ÇIKTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çay alım fiyatlarıyla ilgili yaptığı açıklamada "Çayda kilogramda 13 kuruş olan destekleme fiyatını yüzde 130'un üzerinde artışla 30 kuruşa çıkarıyoruz. Üreticilerimiz çaylarını, geçen yıla göre desteklemeyle birlikte ortalaması yüzde 75'e gelen bir artışla kilogramı 7 liradan fabrikaya verebilecek. Günde 100'er ton kapasiteye sahip İkizdere ve Çamlıhemşin çay fabrikaları önümüzdeki kampanya döneminde çay alımına ve üretimine başlayacak." dedi.

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön