28 / 03 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan arazi toplulaştırma açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan arazi toplulaştırma açıklaması!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Arazi toplulaştırma ve tarla içi geliştirme faaliyetlerinde yaklaşık 6,5 milyon dekar da tescil işlemini tamamladık" açıklamasında bulundu.



Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vahdettin Köşkü'nden, Diyarbakır-Silvan Barajı Gövde Dolgu Çalışması Tamamlanması Merasimi ile Ergani Barajı, Başlar Barajı ve Ergani İçme Suyu Arıtma Tesisi Açılış Töreni'ne canlı bağlantı ile katıldı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan dan arazi toplulaştırma açıklaması!

Geçen 18 yılda Diyarbakır'da sadece Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce yapılan 10 milyar TL'ye yakın yatırımla 118 ayrı tesisin hizmete sunulduğunu belirten Erdoğan, tamamlanan 4 ayrı içme suyu tesisiyle 123 bin kişinin su ihtiyacının karşılandığını, hizmete alınan 88 milyon metreküplük biriktirme hacmine sahip 3 ayrı barajla şehrin topraklarının veriminin artırıldığını vurguladı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Erdoğan, inşası süren Silvan, Ambar, Kale, Kolludere ve Kuruçay barajlarının tamamının da bitme aşamasına yaklaştığını belirterek, şöyle konuştu:

"Bugüne kadar hizmete aldığımız 12 ayrı sulama tesisiyle 355 bin dekar araziyi sulamaya açarak çiftçilerimize yıllık 250 milyon lira gelir artışı sağladık. İnşallah Diyarbakır'da sulanmayan tek karış arazi bırakmayacağız. İnşası süren 13 ayrı sulama projesi de yatırım önceliklerimiz arasında yer alıyor. Arazi toplulaştırma ve tarla içi geliştirme faaliyetlerinde yaklaşık 6,5 milyon dekar da tescil işlemini tamamladık."

DSİ 4,77 milyon hektar alanda arazi toplulaştırması yapacak!


Geri Dön