20 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan inşaat sektörüne müjde!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan inşaat sektörüne müjde!

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı ardından konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan inşaat sektörüne yönelik harç ödemelerine ilişkin açıklamalarda bulundu.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün gerçekleşen Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Erdoğan konuşmasında inşaat sektörüne yönelik yapılacak kolaylıklardan söz etti.

Erdoğan, beyaz eşya, mobilya, motorlu taşıtlar ve inşaat sektörlerine yönelik geçici veya kalıcı nitelikte ÖTV, KDV, harç indirimleri yaparak enflasyonla mücadeleyi ve ekonomide canlanmayı hedeflediklerini dile getirdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan dan inşaat sektörüne müjde!

Vergi ödemelerini düzenli bir şekilde gerçekleştiren mükelleflere yüzde 5 gelir ve kurumlar vergisi indirimi getirdiklerin hatırlatan Erdoğan şunları söyledi: 

"Az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi almak amacıyla gelir vergisi tarifesine yeni bir dilim ekledik. Vergi alanında vatandaşlarımıza, çiftçimize, esnafımıza, sanayicimize, ihracatçılarımıza, özetle A'dan Z'ye her kesime yönelik yaptığımız düzenlemeleri saymakla bitiremeyiz. Böylesine büyük maliyetlere katlanmamızın tek gayesi, vatandaşlarımızın, üreticilerimizin, çiftçilerimizin yükünü azaltarak insanımızın refahını artırmaktır."

İnşaat izinlerinde yeni dönem!


Geri Dön