29 / 03 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Karaman'a konut müjdesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Karaman'a konut müjdesi!

Karaman'da hayata geçirilen yatırımlarla ilgili önemli açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Çevre ve şehircilikte TOKİ eliyle 4 bin 76 konut ve 302 Tarımköy konutuyla dükkanlar, okullar, ticaret merkezleri, hastaneler, yurtlar, camilerden oluşan 33 sosyal donatı alanını vatandaşlar



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aktekke Meydanı'nda gerçekleştirilen, "Karaman-Konya Hızlı Tren Hattı,  TOKİ  736 Konut, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Tıp ve Diş Hekimliği Fakülteleri ve Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Açılış Töreni"ne katılım sağladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dan Karaman a konut müjdesi!

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Karaman'da hayata geçirilen yatırımlarla ilgili önemli açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şunları söyledi: "Sosyal yardımlarda genel sağlık sigortası desteğinden doğum yardımına, elektrik tüketim desteğinden öksüz yetim yardımlarına, muhtaç asker ailesi yardımına kadar birçok farklı kalemde toplam 832 milyon lira tutarında yardım yaptık. Sağlıkta 6'sı hastaneden oluşan toplam 18 sağlık tesisi inşa ettik. Çevre ve şehircilikte TOKİ eliyle 4 bin 76 konut ve 302 Tarımköy konutuyla dükkanlar, okullar, ticaret merkezleri, hastaneler, yurtlar, camilerden oluşan 33 sosyal donatı alanını vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Halen 2 bin 130 konutun ve 16 sosyal projenin inşasına devam ediyoruz. Aktekke Millet Bahçesi çalışmalarımızda sona yaklaştık. İnşallah en kısa sürede sizlerin hizmetine sunacağız. Ulaştırmada Karaman'ın 19 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunu 151 kilometre ilaveyle 170 kilometreye çıkardık. Yapımı süren Karaman çevre yolunu, Ermenek-Mut yolu, Çamlıca heyelan ıslahını bu yıl, Karaman-Bucakkışla-Ermenek Yolu'nu, Taşkent-Alanya yolu ve Sertavul Tüneli ile Medreselik viyadüğünü ise seneye tamamlıyoruz."

Konya - Karaman Hızlı Tren Hattı 10 soruda tüm detaylarıyla!


Geri Dön