25 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Uşak'a raylı sistem müjdesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Uşak'a raylı sistem müjdesi!

Hızlı trenle ülkenin dört bir yanına gidilebileceğini dile getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uşak'ta şehir içi raylı sisteme ihtiyaç duyulduğunu, mevcut hattın bu şekilde değerlendirilmesiyle ilgili fizibilite çalışmasının sürdüğünü söyledi.



Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan partisince 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda gerçekleştirilen mitinge katılarak vatandaşlara hitap etti.

Anadolu Ajansu'nda yer alan habere göre, Erdoğan, Uşak'ı sadece ismi gibi aşkla sevmekle kalmadıklarını, aynı zamanda şehre tarihinde görülmemiş hizmetleri kazandırdıklarını belirtti.

Alandakilere, Uşak'ta 17 senede yapılan yatırımların yer aldığı bir video izlettiren Erdoğan, sözlerine şu şekilde devam etti: "Belki bu görüntüleri 'ne yaptınız' diye soran zat da seyreder. Hiç sanmıyorum ama neler yaptığımızı anlar. Bu Bay Kemal '17 yılda ne yaptınız' diyor. Bak Bay Kemal, ben sadece Uşak'ı konuşuyorum, Türkiye'yi değil. Geçenlerde 'Hatay'a gideceğim. Hatay'a 6 tane baraj, 3 tane gölet yaptık' dedim. Şimdi Uşak'ta 18 baraj, 14 gölet var. Ama Bay Kemal baraj ile göleti anlamaz. Öyle bir kabiliyeti yok. İşte şimdi bakın 18 baraj, 14 göleti gördünüz."

Alandakilere, daha sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Hatay'daki barajlara ilişkin açıklaması ve Hatay'da yapılan baraj ve göletlerin yer aldığı bir görüntü izlettiren Erdoğan, şöyle konuştu: "Bak burada 6 barajla, 3 tane gölet ama Uşak'ta 18 baraj, 14 gölet. Ama anlamaz. Ziya Paşa ne diyor? Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. Bay Kemal, bak eserlerle konuşuyorum, lafla değil. Ya sen kılavuzu değiştir, kılavuzu. Kılavuzu karga olanın akıbeti kötü olur. Öyle mi? Onun için pazar günü benim Uşaklı kardeşlerim ders vermeye hazır mı? Hele hele hanım kardeşlerim... Kale içeriden fethedilir. Bu işi siz bitireceksiniz. Unutmuyoruz, pazara kadar bir şey kalmadı artık, 3 gün. Çok çalışacağız. Ama Uşak sadece buradan mı ibaret? Uşak'ın dışında akrabalar yok mu? Hepsini de telefonla arayacak mıyız? Onları da haberdar edecek miyiz? Gençler çok koşturuyor muyuz? Genç arkadaşlarımızı, üniversitelerdeki arkadaşlarımızı bu konuda uyarıyor muyuz? Pazar günü inşallah bunlara bir Osmanlı tokatına hazır mıyız? Bundan 20 yıl önce size birisi Uşak'ın hem de 32 bin öğrencili üniversitesi olacak dese inanır mıydınız? Uşak'a üniversiteyi kim yaptı ey Bay Kemal."

- Yatırımlar

Stadyum inşa edildiği zaman Uşak'ın hem spor hem büyük çaplı kültür sanat etkinlikleri konusunda çok önemli bir imkana kavuşmuş olacağını belirten Erdoğan, Uşak'a Kurtuluş Mahallesi'nde bir millet bahçesini kazandırdıklarını, Dikilitaş'ta da bir millet bahçesi yaptıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karaağaç göletinin olduğu yerde termal su bulunduğunu ve buraya termal tesisler ile oteller inşa ederek şehre yeni bir değer katacaklarını, yine buraya şehrin adeta akciğeri olacak bir rekreasyon alanı kazandıracaklarını da söyledi.

Hızlı trenle ülkenin dört bir yanına gidilebileceğini dile getiren Erdoğan, Uşak'ta şehir içi raylı sisteme ihtiyaç duyulduğunu, mevcut hattın bu şekilde değerlendirilmesiyle ilgili fizibilite çalışmasının sürdüğünü belirtti. Erdoğan, teknik bir sıkıntı olmaması halinde böyle bir raylı sistemin Uşak'a kazandırılması için destek vereceklerini söyledi.

 


Geri Dön