25 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan her şehre millet bahçesi müjdesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan her şehre millet bahçesi müjdesi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, millet bahçelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023'e kadar 81 ilde 81 milyon metrekare millet bahçesi hedefleri olduğuna dikkat çekti ve bugüne kadar 61 millet bahçesinin hizmete sunulduğunu belirtti.



Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5 Haziran Dünya Çevre Günü sebebiyle açıklamalarda bulundu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, doğanın ilahi tecelli şeklinde insanlara emanet olan canlı bir varlık olduğuna dikkat çekti.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan dan her şehre millet bahçesi müjdesi!

Türkiye'nin doğayı koruyabilen, çevre kirliliğini engelleyen ve çevre bilinci kazandırmayı amaçlayan çalışmalarda öncü role sahip olduğunu vurgulayan Cumurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

"Çevre dostu bir yaklaşımla doğal varlıklarımızın korunması, planlı şehirleşme çalışmaları, ağaçlandırma seferberlikleri ve çevre kirliliğinin önüne geçilmesi amacıyla gerçekleştirilen projelere özel bir önem veriyoruz. Erozyonla mücadelede dünya lideri olan Türkiye, orman alanını artıran nadir ülkelerden biri konumundadır. Son 19 yılda ağaçlandırma yapılan alan miktarını 3,6 milyon hektardan 9,2 milyon hektara, orman varlığımızı ise 20,8 milyon hektardan 22,9 milyon hektara çıkardık.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan dan her şehre millet bahçesi müjdesi!

2023 yılına kadar 81 ilimizde 81 milyon metrekare millet bahçesi hedefimiz kapsamında, bugüne kadar 61 millet bahçemizi vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. 324 millet bahçesinde ise çalışmalarımız devam ederken tabiat parklarımızın sayısını 17'den 250'ye çıkardık. Yenilenebilir enerji seviyemizi toplam enerji üretimimizin yüzde 40'ına, atık su arıtma tesisi sayımızı 145'ten 1170'e ulaştırdık. Mavi bayraklı plaj sayımızı 127'den 519'a çıkararak bu alanda da ilk sıralardaki yerimizi korumayı sürdürüyoruz."

Dünya Çevre Günü'nde 10 millet bahçesi daha açılacak!


Geri Dön