25 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yatay mimari mesajı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yatay mimari mesajı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yatay mimari konusunda hassasiyeti olduğunu, bazı illerde arsa sıkıntısı yaşandığını ve bunun dikey mimariyi zorladığını söyledi...



Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, canlı yayınında katıldığı "Cumhurbaşkanı ile Seçim Özel" programında, gençlerin sorularını yanıtladı. 

Belediyelerin borçları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel yönetimlerde finans yönetiminin büyük önem taşıdığını, bu konuda başarılı olamayanların adeta battığını söyledi.

Anadolu Ajansı'ndayer alan habere göre; Erdoğan, belediyelerin borç altında olduğunu söyledi ve sözlerine şöyle devam etti; "Bizim partimiz de diğerleri de iyi bir konumda değil. Bir defa istihdam politikaları yerel yönetimlerin çok kötü. Bütçesinin yüzde 30'unu istihdama ayırması gerekirken bırakın yüzde 30'unu yüzde 60, yüzde 80, bazen yüzde 100'ü aşanlar bile var. Bunlar da ne yapıyor, finansı çökertiyor. Ondan sonra nereye başvuruyorlar? Hemen bankalara; kredi alma, vesaire. Oralara da başvurdukları zaman, oralardan da bazıları kapıyı kapatıyor. Bazıları verse bile bu faizlerin yükü altından kalkamıyorlar." 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, belediyelerin öncelikle altyapı sorununu çözmesi gerektiğini söyledi. Erdoğan, "Bakıyorsunuz yağmur suyu kanalları çalışmıyor, atık su kanalları çalışmıyor, kanalizasyonlar çalışmıyor veyahut da bunlar birbirine bağlanmış. Şöyle bir yağmur şiddetli geldiği zaman taşıyor, taştığı zaman da bütün şehir sular altında kalıyor. Bazısında tabii atık su vesaire şehri istila ediyor. Niye? Ciddi manada altyapı ele alınmamış. Bunların yapılması lazım. Buralardan işe girmek lazım. Buna artık önem vermemiz gerekiyor. Artık yıllar yılı geçti hala bu işte çok başarılıyız diyemem." şeklinde konuştu.

Yatay mimari

Kendisinin yatay mimari konusunda hassasiyeti olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu konunun üzerinde ısrarla durmaları gerektiğini söyledi. 

Erdoğan, bazı illerde arsa sıkıntısı yaşandığını ve bunun dikey mimariyi zorladığını söyledi. Erdoğan, şu ifadeleri kullandı; "TOKİ bizim son dönemlerde bunda hassas davranmaya başladı. Benim de tavsiyem şu oldu, yani zemin artı 4, zemin artı 5 bunları yapmak lazım. Arsa sıkıntısı olmadığı yerlerde zemin artı 3, hele hele taşından dış kaplamaları kastediyorum, bu hassasiyetler içinde konutlar yapmak bizi dışa yansıtmada çok çok önem arz ediyor. Herkes diyelim ki Safranbolu evleri diyor. Niye diyor? Yerelden gelen bir zenginlik olarak bakıyor. Biz de öyle bir mimari yapılanma ortaya koyalım ki bunu yurt dışından birileri geldiği zaman da gelsinler buraları özel sadece bunun için gezsinler." 


Geri Dön