23 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘yıkın’ dediği evin sahibi konuştu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘yıkın’ dediği evin sahibi konuştu!

İstanbul milletvekili Mustafa Ataş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “Yıkmadıysan gelir ben yıkarım” cümlesine tepki gösterdi. Ataş; "İddia ediyorum, benim evim Üsküdar’daki en sağlam, depreme en dayanıklı bina” dedi...



Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın önceki gün vekillerle yaptığı kahvaltıda Üsküdar kenstel dönüşüm bölgesinde evi bulunan İstanbul milletvekili Mustafa Ataş'a evinin durumunu sorarak “Yıkmadıysan gelir ben yıkarım” dedi. Bunu üzerine Mustafa Ateş'ten Erdoğan'a cevap olarak; "İddia ediyorum, benim evim Üsküdar’daki en sağlam, depreme en dayanıklı bina” dedi.

Hürriyet'ten Gizem Karakış'ın haberine göre;  Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın önceki gün AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen milletvekilleriyle kahvaltıda, İstanbul milletvekili Ataş’a Üsküdar’daki evinin durumunu sorarak, “Gelir ben yıkarım Mustafa” şeklinde konuşmuştu.

Elde edinilen bilgiye göre, 17 Ağustos 1999 yılında yaşanan İstanbul depreminin ardından riskli bölge olarak ilan edilen alanda yer alan Ataş’ın evinin çevresindeki binalar, geçtiğimiz aylarda bölgenin kentsel dönüşüme girmesiyle yıkıldı. Ataş, Üsküdar’daki evinin 1999 İstanbul depreminin ardından inşa edildiğini ve yıkılmasını gerektirecek bir durum olmadığını dile getirdi. Ataş, evinin durumunu ve Erdoğan’la aralarındaki konuşmayı şöyle aktardı:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘yıkın’ dediği evin sahibi konuştu!

‘DİĞERLERİ GİBİ DEĞİL’ DEDİM

“Biz 2001 yılında arkadaşlarımızla bu binayı ortak yaptık. İskanımızı almışız, depreme dayanıklı bir ev. İddia ediyorum Üsküdar’daki en sağlam, depreme en dayanıklı bina bizimkidir. Toplantıda Sayın Cumhurbaşkanımız bölgedeki kentsel dönüşüm nedeniyle benim evimin yıkılıp yıkılmadığını sordu ve ‘yık’ dedi. Ben de kendisine durumu izah ettim. Cumhurbaşkanımıza ‘Bizim binamız diğerleri ile aynı pozisyonda değil’ dedim. Onlar depreme dayanıklı olmayabilir ama bizim binamızın hiçbir eksiği yok, belgelerimiz tam. 20 senedir ben burada oturuyorum.”

 

 

 

 

 


Geri Dön