24 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı maaşına yapılacak zam iptal edildi! O madde tekliften çıkarıldı

Cumhurbaşkanı maaşına yapılacak zam iptal edildi! O madde tekliften çıkarıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TBMM'ye gönderdiği ek bütçe teklifinde maaşına yüzde 40 oranında zam istediği iddialarının gündem olmasının ardından söz konusu talep maddesi tekliften çıkarıldı. Erdoğan, söz konusu maddenin tekliften çıkarılmasını talep etmişti.



TBMM Genel Kurulu’nda, Cumhurbaşkanı ödeneğine ek zam yapılmasını isteyen düzenleme, 2022 yılı ek bütçe teklifi metninden yapılan son dakika düzenlemesiyle çıkarıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın maaşına yapılacağı iddia edilen yüzde 40 zam da bu haliyle iptal edilmiş oldu. Türkiye'de emekli cumhurbaşkanı, başbakan ve milletvekillerinin de maaşlarının Cumhurbaşkanı maaşına endeksli olması nedeniyle bu kesime de yapılacak zamların başka bir formülle ele alınması planlanıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın maaşı son yapılan bütçe düzenlemesiyle 100 bin 750 liraya çıkarılmıştı. Söz konu yeni taleple Erdoğan'ın maaşının 141 bin 453 liraya yükseltileceği ifade edilmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan maaşına ek zam tartışmaları sonrası yaptığı açıklamada söz konusu maddenin bütçe teklifinden çıkarılmasını talep etti.

Erdoğan, “Ek bütçe görüşmelerinde Cumhurbaşkanı ödeneği ile ilgili maddenin kanun metninden çıkarılmasını talep ediyorum”  dedi.. 

Son dakika düzenlemesiyle AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ve 5 milletvekilinin imzasıyla Erdoğan'ın ödeneğinin bütçe teklifinden çıkarılması talep edildi.

Emekli milletvekillerinin 18 bin lira olan maaşlarına zam alabilmek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ricacı olduğu, iddia edilmişti.

Emekli milletvekiline zam yapılabilmesi için Cumhurbaşkanının maaşının artması gerekiyor.

Eğer Erdoğan'a yapılacak zam tekliften çıkarılmasaydı emekli cumhurbaşkanları 56 bin 581 lira, emekli TBMM başkanı ve eski başbakanlar 42 bin 435 lira, emekli milletvekilleri 25 bin 461 lira maaş alacaktı.

Talep geri çekilince bu kesimin maaşlarında yapılacak artışa başka bir formül aranmak zorunda kalınacak.

Cumhurbaşkanı maaşına yapılacak zam iptal edildi! O madde tekliften çıkarıldı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön