24 / 04 / 2024

cumhurbaşkanı zam TBMM

cumhurbaşkanı zam TBMM

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TBMM'ye gönderdiği ek bütçe teklifinde maaşına yüzde 40 oranında zam istediği iddialarının gündem olmasının ardından söz konusu talep maddesi tekliften çıkarıldı. Erdoğan, söz konusu maddenin tekliften çıkarılmasını talep etmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekli çıkışı: Seyyanen zam yok, bize destek olun!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün gerçekleştirilen ve yaklaşık 2,5 saat süren kabine toplantısından sonra emekliye seyyanen zam yok dedi. Sosyal medyada emeklilerden tepki gecikmedi. İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekliye zam sinyali: 10 bin TL yeterli değil, hak ettikleri parayı vereceğiz!

Partisinin Kütahya’da düzenlenen mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekli maaşları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 10 bin TL'nin yeterli olmadığının altını çizerek, zam sinyali verdi. İşte o açıklama...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıkladı! Yüzde 25 kira zam sınırı kalktı mı?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yüzde 25'lik kira zam sınırına ilişkin merak edilen soruları yanıtladı. Buna göre, yüzde 25 kira zam sınırı kalktı mı, kaldırılacak mı? İşte haberin ayrıntıları... 

Asgari ücrette oran değişti, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan refah payı talimatı geldi!

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren asgari ücrete zam için kritik viraja girildi. Asgari ücret zammında oran değişirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan da refah payı talimatı geldi...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2024 yılı KYK burs ve kredi oranlarını açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2024 yılı KYK burs ve kredi miktarları hakkında açkılamalarda bulundu. Yapılan açıklama kapsamında kredi ve burs miktarına gelen zam oranı da belli oldu. İşte 2024 yılı KYK burs ve kredi oranlarının detayları...

Memur, işçi ve emekliler hemen bakın! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan son dakika açıklaması geldi!

Ocak 2024'te memur ve emekli maaşları ile asgari ücrete zam gelecek. Bu zam milyonlarca vatandaş tarafından dört gözle beklenirken, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan bir son dakika açıklaması geldi. İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan kentsel dönüşüm ve afet rehabilitasyonu açıklaması!

12’nci Kalkınma Planı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan geçti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Kalkınma Planı üzerinde yapılan görüşmelerde kentsel dönüşüm ve afet rehabilitasyonuna ilişkin birtakım açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı Yılmaz’dan milyonları ilgilendiren deprem ve kentsel dönüşüm açıklaması!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda başlayan 2024 yılı bütçesinin görüşmelerinde deprem ve kentsel dönüşümle ilgili açıklamalarda bulundu. Yılmaz, deprem hasarları için 1 trilyon 28 milyar lira kaynak ayrıldığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan dar ve orta gelirlilere konut müjdesi! Hayaller gerçek oluyor!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda 12’nci Kalkınma Planı'nı sunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, dar ve orta gelirlilere konut müjdesi verdi. Yılmaz, en az 375 bin sosyal konut üretiminin hedeflendiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın indirim çağrısı karşılık buldu! Onlar da iğneden ipliğe indirim yaptı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın indirim çağrısına destek sürüyor. İTO Başkanı Şekip Avdagiç ve ATO Başkanı Gürsel Baran, oda üyelerini indirime ve yıl sonuna kadar zam yapmamaya davet etti. Ayrıca, İstanbul Perakendeciler Derneği Başkanı Faruk Güzeldere de bütün sektörleri enflasyonla mücadeleye çağırdı.

Emeklilerin heyecanlı bekleyişi: Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'da! En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Milyonlarca emekliyi heyecanlı bekleyiş sardı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısını işaret ederek emekli maaşlarına zam sinyali verdi. Emeklilerin heyecanlı bekleyişi: Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'da! Peki, en düşük emekli maaşı için kulislerde ne konuşuluyor?

Emekliye Ekim'de zam var mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk açıklama geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan emekli aylıklarına yılbaşından önce bir artış yapılıp yapılmayacağına dair soruya “İnşallah” yanıtını verdi. İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TEKNOFEST’te müjdeyi verdi! Aile ve Gençlik Bankası kuruluyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TEKNOFEST'te gençlerle bir araya geldi. TEKNOFEST gençlerinin Türkiye'nin müreffeh ve parlak geleceği olduğunu söyleyen Erdoğan," Gençlerimize olan sözlerimizi bir bir tutuyoruz. Aile ve Gençlik Bankası’na ilişkin kanun teklifini TBMM’ye sunacağız" dedi.

cumhurbaşkanı zam TBMM Haberi

cumhurbaşkanı zam TBMM

TBMM Genel Kurulu’nda, Cumhurbaşkanı ödeneğine ek zam yapılmasını isteyen düzenleme, 2022 yılı ek bütçe teklifi metninden yapılan son dakika düzenlemesiyle çıkarıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın maaşına yapılacağı iddia edilen yüzde 40 zam da bu haliyle iptal edilmiş oldu. Türkiye'de emekli cumhurbaşkanı, başbakan ve milletvekillerinin de maaşlarının Cumhurbaşkanı maaşına endeksli olması nedeniyle bu kesime de yapılacak zamların başka bir formülle ele alınması planlanıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın maaşı son yapılan bütçe düzenlemesiyle 100 bin 750 liraya çıkarılmıştı. Söz konu yeni taleple Erdoğan'ın maaşının 141 bin 453 liraya yükseltileceği ifade edilmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan maaşına ek zam tartışmaları sonrası yaptığı açıklamada söz konusu maddenin bütçe teklifinden çıkarılmasını talep etti.

Erdoğan, “Ek bütçe görüşmelerinde Cumhurbaşkanı ödeneği ile ilgili maddenin kanun metninden çıkarılmasını talep ediyorum”  dedi.. 

Son dakika düzenlemesiyle AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ve 5 milletvekilinin...