19 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın hizmet binaları TBMM'de!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın hizmet binaları TBMM'de!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının hizmet binaları ve personeline dair çeşitli veriler meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Aydın, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



İYİ Parti  Ankara  Milletvekili Koray Aydın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının hizmet binalarına ve personeline dair çeşitli verilere ilişkin soru önergesi hazırladı. Aydın, sorusunun Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

İYİ Parti'li Aydın, ''Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının hizmet binaları, basın ve sosyal medyada, haber ve yorumlara konu olmaktadır. Kamu yönetiminde kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi ve kurumların yıpratılmaması esastır'' diye konuştu.

İYİ Parti Ankara Milletvekili Koray Aydın'ın soruları:
1- Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı merkez teşkilatının Ankara'da kaç adet hizmet binası vardır? Bu binaların oda sayısı ne kadardır? Binalar, tüm katları ve odalarıyla birlikte toplam kaç metrekaredir? 
2- Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının merkez teşkilatı hizmet binalarının mülkiyeti devlete mi yoksa özel kişi veya kuruluşlara mi aittir? Hizmet binaları için herhangi bir kişi, şirket veya kuruluşa kira ödemesi yapılmakta mıdır? Yapılıyorsa hangi binalar için yıllık kira bedeli ne kadardır? 
3- Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının taşra teşkilatında kaç ilde kaç adet hizmet binası vardır? Bu binaların mülkiyetleri kime aittir? Aralarında kiralık olanlar varsa bu binaların hangilerine ne kadar kira ödenmektedir? 
4- Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının merkez, taşra ve yurt dışı teşkilatları bazında memur, sözleşmeli, taşeron firma elemanı ve tüm statülerde ayrı ayrı ve toplamda kaç personeli vardır? 
5- Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, eski Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünden toplam kaç personel devralmıştır? Personel yanında hizmet binası da devralması söz konusu mudur? 
6- Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı yerleşkesinde de hizmet binası var mıdır? Varsa yeterli değil midir? Yoksa bin 100'den fazla odası bulunan bir binada, doğrudan Cumhurbaşkanlığına bağlı bulunan İletişim Başkanlığı için tahsis edilecek yeterli oda mı kalmamıştır? 


Geri Dön