24 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanlığı sistemi yabancı yatırımcı çekecek!

Cumhurbaşkanlığı sistemi yabancı yatırımcı çekecek!

Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut, Cumhurbaşkanlığı sisteminin yabancı yatırımcıları Türkiye'ye çekiceğini belirtti. Ermut, “Kamunun etkinliği yatırıma pozitif yansır'' dedi.



Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut, yatırımcılardan cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ilişkin pozitif geri dönüşler aldıklarını söyledi. Bu sistemin çok vaatkar bir sistem olduğuna vurgu yapan Ermut, “Çünkü bütün kamu kurumlarının daha etkin bir şekilde çalıştığı, kararların hızlı alındığı ve yatırımcı süreçlerine daha hassas bir yapıdan bahsediyoruz. Adımların da hızlıca atılmaya başlanmasıyla, doğrudan uluslararası yatırım girdisine de bunun pozitif etkilerini 2017 itibarıyla görmeye başlayacağımızı tahmin ediyorum” dedi.


YABANCI VAZGEÇMEDİ

Geçen yıl yaşanan çeşitli gelişmelere rağmen Türkiye'deki yabancıların yatırımlarını genişletme kararı aldığını, fakat bir yatırım ajansı başkanı açısından en şanslı dönemde olmadıklarını aktaran Ermut, 15 Temmuz sonrasında çalışmalarını Türkiye'yi hiç bilmeyen yatırımcılara ülkenin doğru bir şekilde anlatılması üzerine yoğunlaştırdıklarını anlattı.


Elçilerimiz iş adamları

Türkiye'de bulunan yabancı firmaların üst düzey yöneticileri ile Amerika'da “İş Dünyası Elçileri” adlı bir program düzenleyerek, Türkiye'nin bu yöneticiler gözünden anlatılmasını ve onların buradaki başarı hikayelerinin paylaşılmasını sağladıklarını dile getiren Ermut, bunun devam edeceğini söyldi. Benzer programları Londra, Almanya, Avrupa'nın bazı başkentleri ile Japonya ve Çin'de de devam ettireceklerini belirten Ermut, Türkiye'nin son yıllarda Japonya ve Çin'den yatırım çekme potansiyelinin ortaya çıktığını aktardı.


ÇİN PAZARI ÖNEMLİ

Bank of China'nın Türkiye'de faaliyete başlamasıyla bu potansiyelin daha da artabileceğine dikkati çeken Ermut, “Banka sayesinde, Çinli yatırımcıların artık doğrudan Türkiye'ye hakkında bilgi alabilecekleri temsilcileri olacak. Bu durum da onların gelişlerini kolaylaştıracağı gibi bizim için de Çin'de çok önemli bir çözüm ortağı sağlamış olacak. Yatırımcılara onlarla birlikte hitap edeceğiz. Bunun yanında gelişmekte olan Uzakdoğu pazarlarında çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.


ENERJİ ÖNE ÇIKIYOR

Enerjide büyük montanlı projelerin gerçekleşeceğini aktaran Ermut, “Yenilenebilir enerji ve yerli kömürde yapılacak ihaleler ile ciddi yatırım girdisi olacağını düşünüyoruz. Ayrıca, finans sektörüyle ilgili takip ettiğimiz projelerde bu yıl ciddi gelişmeler olmasını bekliyoruz. Yine son birkaç yıldır yatırım çekmeye başladığımız gayrimenkul sektörü ile turizm sektöründe beklentilerimiz mevcut" dedi.


Kayıplar telafi edilecek

Ermut, 2016'da doğrudan yabancı yatırım rakamları bakımından bir önceki yıla göre düşüş yaşandığını hatırlatarak, 2017'de kayıpları telafi edeceklerini söyledi. Ermut şöyle konuştu; “Bu yıl başkanlık süreciyle ilgili olarak referandumu atlatmış olacağız. Bu süreçten sonra yatırımcıların önünü daha iyi görebildiği, adımların net bir şekilde atılacağı bir süreç olacak.”



Yeni Şafak


Geri Dön