24 / 04 / 2024

Cumhuriyet Meydanı temel atma töreni gerçekleştirildi!

 Cumhuriyet Meydanı temel atma töreni gerçekleştirildi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Şanlıurfa'da Cumhuriyet Meydanı Temel Atma Töreni'ne katıldı



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, çözüm sürecine ilişkin, ''Hükümetin şu anda 'barış ve kardeşlik' dediğimiz projesine bazıları ihanet gözüyle bakıp, yorumlamalar yapıyor. Asıl kanın akmasını seyretmek ihanettir'' dedi. 

     Bakan Çelik, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Şanlıurfa'da Cumhuriyet Meydanı Temel Atma Töreni'ne katıldı. 

     Çelik, burada yaptığı konuşmada, Şanlıurfa'da seçim döneminde verdikleri sözleri bir bir yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. 

     10 yılı aşkın süredir iktidarda olduklarını hatırlatan Bakan Çelik, AK Parti iktidarının her geçen gün gücünü artırdığını vurgulayarak, şunları kaydetti: 

     ''Bu güçlenmenin gerekçesini sizler çok iyi biliyorsunuz. Milleti seveni bu millet de sever. Milleti seviyor musun- O halde millet de seni sever. Bizim iktidarımızın sırrı bu. Bu konuda çok şükür, milletimizle beraberiz, hizmetler de bir bir gerçekleşiyor. Geçmişte milletten oy alanlar aslında Türkiye'yi raydan çıkaranlardır. 'Oy al raydan çıkar' gibi bir anlayış hakimdi. Çok şükür bunları geride bıraktık. Biz hükmetmek ve size tepeden bakmak için değil gerçekten de hizmetkarınız olmak için iş başına geldik. 11 yılda çok şeyler oldu, çok şeyler gerçekleşti. Çığ altında bırakılmak istenen Türkiye gerçekten çağ atlar noktaya geldi. Son on yılda sadece Şanlıurfa'da merkezi hükümetin yerelde yapılan çok sayıda hizmet var. 

     

     -Çözüm süreci 

     

     Şanlıurfa'nın barış, huzur ve kardeşlik şehri olduğunu ifade eden Çelik, kentte Türk, Arap ve Kürtlerin birlikte kardeşçe yaşadığını ifade etti. 

     İki yıldan bu yana Şanlıurfa'da birçok köy ve mahalleyi dolaşıp vatandaşlarla bir arada olduklarını anlatan Faruk Çelik, ''Ayrılık gayrılık görmedim. Yüreğinize sağlık. Urfa, bu konuda örnek bir il. İnşallah bu bölgede kalkınma ve yatırım adına yapılması gereken ne varsa geçmişte ihmal edilen ne varsa onların hepsini gerçekleştirip, ihmalleri ortadan kaldıracağız. Hak ettiğiniz hizmetler verilmeye başladı. Daha da artarak devam edecek. Onun için tarihin ayıramadığı bu milleti çıkar grupları hiçbir zaman ayıramayacak. Bunlara gerekli dersi duruş olarak verdiniz. 

     İnşallah bölgede hükümetin ısrarla 'Kan akmasın yeter artık, bu millet kendi içinde kan kaybetmesin, enerjisini kendi içinde harcamasın', yatırımları gelişmeyi kalkınmayı, istihdamı, dünyada bölgede daha güçlü devlet olma konusundaki mücadeleye Şanlıurfa'dan çok büyük destek bekliyoruz. Öyle sıradan bir destek değil değerli Şanlıurfalılar. Hükümetin şu anda 'barış ve kardeşlik' dediğimiz projesine bazıları ihanet gözüyle bakıp, yorumlamalar yapıyor. Asıl kanın akmasını seyretmek ihanettir. Bu millet mutlak suretle tarihteki şerefli yerini almalı. Bu millet kardeş kavgasını yaşamamalı ortadan kaldırmalı. Onun için barış yolunda hepimizin metanetli, sabırlı olarak ilerlemesine ihtiyacımız var. İnşallah doğusuyla batısıyla güneyiyle kuzeyiyle hep birlikte kol kola girerek, bu süreci tamamlayacağız. Ondan sonra Türkiye'nin önünde hiçbir güç duramayacaktır. Bunu hepiniz göreceksiniz.'' 

     Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba da kentte çok sayıda meydanı vatandaşın hizmetine sunma gayreti içerisinde olduklarını ifade ederek, yatırımların birlik ve beraberlik içerisinde sürdürüldüğünü anlattı. 

     Konuşmaların ardından Bakanlar Faruk Çelik ve Mehdi Eker, Cumhuriyet Meydanı Projesi'nin temelini attı. 

     Törene, Vali Celalettin Güvenç, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Seyit Eyyüpoğlu, SGK Genel Müdürü Fatih Acar ile diğer yetkililer katıldı. 

AA


Geri Dön