17 / 04 / 2024

ÇOMÜ'de temel atma töreni gerçekleştirildi!

ÇOMÜ'de temel atma töreni gerçekleştirildi!

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi ek binası ve kütüphanesinin temel atma töreni, Eğitim Fakültesi Anafartalar Kampüsünde gerçekleştirildi. Temeli atılacak binalar için çalışmalara yaklaşık 2 ay önce başlanmıştı...



ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner. törende yaptığı konuşmada, ÇOMÜ'nün her ay bir temel atma, bir açılış yapma noktasında olduğunu söyledi. 


Üniversitenin 2,5 yıl önceye göre bugün iki misline çıkmış durumda olduğunu belirten Laçiner, "Bu trend ile devam ederse çok daha büyük bir üniversiteye, çok daha donanımlı ve gelişmiş bir üniversiteye sahip olmuş olacağız. Neden bu kadar çok yapılaşma ihtiyacı var? Bunun birinci cevabı, geçmişte yapılamamış pek çok yatırım olmuş, bu açığın kapatılabilmesi için. İkincisi ise geçmişte yapılan binaların bazıları depreme yeterince dayanıklı binalar değil, devlet parasını ayırmış, örneğin 10 lira ayrılmış 1 liralık iş yapılmış veya depreme dayanıklı binalar yapılamamış, bunları da gördük" dedi. 


Temeli atılacak fakülte ek binası ve kütüphane için çalışmalara yaklaşık 2 ay önce başladıklarını hatırlatan Laçiner, "Çünkü zeminden su çıkıyor. Çok ciddi bir iyileştirme çalışmasının yapılması gerekiyor. Bina yapmak demek sadece tuğlaları örüp, içine insanları yerleştirmek anlamına gelmiyor" diye konuştu. 

Konuşmaların ardından Eğitim Fakültesi ek binası ve kütüphanenin temel atma töreni gerçekleştirildi.



Anayurt


Geri Dön