16 / 04 / 2024

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi, Financial Times'ta!

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi, Financial Times'ta!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi İngiliz Financial Times gazetesinde yer aldı.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesine İngiliz Financial Times gazetesinde yer verildi.

Financial Times'taki Laura Pitel imzalı haberde, sosyal konut projesinin büyüklüğüne ve önemine de dikkat çekildi. Söz konusu haberde, analistler ve Türk muhalefet yetkililerinin, düşük gelirli ailelerin konut merpenine çıkmalarına yardımcı olmayı hedefleyen toplamda 50 milyar dolarlık devlet destekli projeyi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın neredeyse 20 yıllık iktidarı boyunca karşılaştığı en zorlu mücadele olacak olan seçim öncesi devasa bir harcama kampanyasının açılış salvolarından biri olarak gördüğüne değinildi.

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi, Financial Times ta!

Söz konusu haberde, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un konut planının seçim propagandası olmadığı yönündeki sözleri yer aldı. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum gazeteye verdiği röportajda, bu projenin yaklaşan seçimlerle ilgili endişeler ya da düşünceler nedeniyle yaptığımız bir proje olmadığını söyleyerek, aksine vatandaşların ihtiyaçlarına her zaman kulak verdiklerini söyledi.


Geri Dön