27 / 04 / 2024

D Maris Hotel Lobi Teras Bar projesine Yoo Mimarlık imzası!

D Maris Hotel Lobi Teras Bar projesine Yoo Mimarlık imzası!

YOO Mimarlık özel ve seçkin projelerden bir yenisine daha imza attı. D Maris Bay Datça Peninsula içinde yer alan Suit odalar, Manos, La Guerite ve Maris Kitchen projelerinden sonra Lobi ve Teras alanı YOO Mimarlık tarafından tasarlandı.



YOO Mimarlık tarafından D Maris’in şık ve büyülü dünyasını yansıtmak misafirlerin otele girdiği andan itibaren temel tasarım amacı olarak benimseniyor. Datça’nın en güzel koylarından birinde, en güzel manzaraya sahip olan mekânda dinginliğin tüm terasa yayılması ve keyifli vakit geçirilmesi için yepyeni bir ortak alan oluşturulması hedefleniyor.

Daha önce otelin içinde farklı yeme-içme noktalarının tasarım ve uygulama projelerini de yürüten YOO Mimarlık bu tecrübe sayesinde konuklar için bir cazibe merkezi yaratıyor. 

1.120 metrekare olarak tasarlanan proje alanında; giriş ve karşılama alanı, lobi ve lobi içinde farklı bekleme alanları, kahve - çay servis alanı, teras oturma alanları, teras bar, teras havuzu yer alıyor. 

Otel lobisinde kullanılan açık renkler ve malzeme seçimleri ile sade ve göz alıcı bir karşılama alanı tasarlandı. Lobideki mekânsal ayrımlar, özel olarak tasarlanan halılar ile sağlandı. Seçilen aydınlatmalar ile yaratılan tasarımda otelin genel şık tarzına uyum sağlanmış oldu.

Teras alanında yenilenen bar bölümünde kullanılan ahşap malzeme ve renkler ile doğallığa vurgu yapıldı ve aynı zamanda kullanılan ahşap mobilyalar ile mobilyalarda kullanılan bej ve gri tonlar, renkli yastıklarla tamamlanarak otelin enerjisinin bu alanda da devam ettirilmesi sağlandı. Kullanılan aksesuarlar ile rahat ve dikkat çekici bir ortak kullanım alanı yaratılmış oldu.

Bugüne kadar ağırlama, ofis ve perakende projelerinde alanında öncü markalarla çalışan YOO Mimarlık’ın Beymen mağazaları, Kolektif House, Salon Angie ve Galataport gibi projeler son yürüttüğü çalışmalar arasında yer alıyor. 


Geri Dön