29 / 03 / 2024

Dağ Mühendislik Galatasaray'ın Riva arazisine talip!

Dağ Mühendislik Galatasaray'ın Riva arazisine talip!

Galatasaray'ın Riva arazisi ihaleye çıktı. İhaleye toplam 9 firma katıldı. Galatasaray'ın Riva arazisine en yüksek teklif ise Dağ Mühendislik'ten geldi.



Emlâk Konut Galatasaray'ın Riva arazisini ihaleye çıkarttı. 9 firmanın teklif verdiği ihaleye İstanbul'un Anadolu ve Avrupa yakasında çok kapsamlı projelere imza atan Dağ Mühendislik A.Ş. damgasını vurdu.


Galatasaray Kulüp Başkanı Dursun Özbek; Galatasaray Kulübü ile Emlak GYO arasında Florya ve Riva arazilerinin gelir paylaşımı usulüyle değerlendirilmesi amacıyla ihaleye çıkıldığını, Türkiye'nin önde gelen inşaat şirketlerinin bu ihalede bulunacağın da sevindirici olduğunu belirtti.


Dağ Mühendislik AŞ. Galatasaray'ın Riva arazisi ihalesini kazanmak için büyük yarışın başında yer alıyor. Firma arsa satışı karşılığı satış toplam geliri 200 milyon TL teklif verirken, arsa satışı karlığı şirket payı toplam geliri 20 milyon TL teklif verdi. 


Dağ Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dağ, "Sevdiğimiz ve değer verdiğimiz Galatasaray kulübünün ihalenin ertesinde büyük paralar kazanacağına inanarak, önemsediğimiz bu yarışın Dağ Mühendislik A.Ş.'de kalması durumunda, İstanbul'un en değerli arazilerinden Riva'da farklı mimari yapıları hayata geçireceğimizi ifade etmek istiyorum. Dolayısıyla Riva, hem Galatasaray kulübüne hem de dünyanın incisi İstanbul'a çok farklı renkler katılacaktır" dedi. 


9 firmanın boy göstereceği ihalenin ilk oturumu gerçekleştirildi. Umulanın çok üzerinde paraların teklif edildiği ihalenin kalan bölümünde yine kıran kırana çekişmelerin yaşanacağı belirtiliyor. Dağ Mühendislik A.Ş.'nin yüksek teklif verdiği ihalenin ikinci ve son oturumu 15 Haziran 2017'de yapılacak.


Anadolu Telgraf


Geri Dön