19 / 04 / 2024

Dalyan'da hangi bölgelerde deprem riski var?

Dalyan'da hangi bölgelerde deprem riski var?

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından ekonomik kaygılarla satılmak istenen Dalyan’a vatandaşlar sahip çıkıyor. EDÇEP sözcüsü Öztürk, bölgenin doğa parkı olması gerektiğini söyledi. Öztürk, bölgenin deprem riskine de değindi.



Balıkesir Edremit'e bağlı Dalyan’ın AKP’li Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından satılmak istenmesine vatandaşlar tepki gösteriyor. BirGün'den Yaren Çolak'ın haberine göre; Edremit Belediyesi’ne bağlı bölge, hazineden şartlı ve bedelsiz şekilde büyükşehir belediyesine devredilmişti. Daha sonra belediye bölgeyi imara açmak istedi. Bölgenin önemini vurgulayan vatandaşlar ise 25 Şubat’ta yapılacak Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında konuyu tekrar gündeme getireceklerini belirtiyor. 

Edremit Çevre Platformu (EDÇEP) Sözcüsü Kubilay Öztürk, bölgenin sulak alan olduğuna dikkat çekerek, doğa parkına dönüşmesi ve gelecek nesillere bu şekilde aktarılması gerektiğinin altını çiziyor. 

‘BEN YAPTIM OLDU’ DİYORLAR

Bölgeye ilişkin siyasi partilerin, sivil toplum kuruluşlarının (STK), odaların, belediyelerin ve üniversitelerin katılımıyla bir Master Plan hazırlanması gerektiğine vurgu yapan Öztürk, “Burayı bir plan olmadan, yurttaşların fikrini almadan satışa koymak, ‘Ben yapıyorum, siz istediğiniz kadar karşı çıkın’ demek oluyor. Ancak biz mücadeleye devam edeceğiz. Ayın 25’inde toplanacak olan Meclis’te konuyu tekrar gündeme getireceğiz” diye konuştu. Bölgenin Kazdağları’nın ekosistemle birleştiği son nokta bulunduğunu belirten Öztürk, tamamının doğa parkı olarak değerlendirilmesini talep ettiklerini söyledi. 

Dalyan da hangi bölgelerde deprem riski var?

DEPREM RİSKİ DE VAR

Dalyan’ın ekonomik kaygılarla satılmak istendiğini dile getiren Öztürk, bölgeye yapılmak istenen konut ve diğer inşaatların da deprem açısından tehlikeli olacağına dikkat çekti. Öztürk, “Bu araziler, sıkışmış kum kayaçlardan oluşuyor. Deprem karşısında sıvılaşma durumu olacak, zemin dayanıksız” dedi. Öte yandan Öztürk, yapılması planlanan 5 bin konutla 20 bin yurttaşın bölgeye yerleşeceğini fakat Edremit’te böyle bir nüfusu kaldıracak altyapının olmadığını ifade etti.

Edremit'teki sulak alan yapılaşmaya açılıyor mu?


Geri Dön