26 / 04 / 2024

DAP Gayrimenkul'ün halka arzına  yoğun talep!

DAP Gayrimenkul'ün halka arzına  yoğun talep!

Yeni yatırımlar için düğmeye basan DAP Gayrimenkul Geliştirme’nin gündemden düşmeyen halka arzıyla ilgili olarak 15-18 Şubat tarihleri arasında talep toplama işlemleri tamamlandı.



Yeni yatırımlar için düğmeye basan DAP Gayrimenkul Geliştirme’nin halka arzı Garanti BBVA Yatırım’ın liderliğinde tamamlanmış oldu. Yeni yatırımlar için düğmeye basan şirketin halka arz büyüklüğü 555 milyon TL şeklinde olurken halka arzda; yurtiçi bireysel yatırımcılara planlanan tahsisat oranının yaklaşık olarak 2.5 katı talep gelmiş oldu. Resmi olarak açıklanan verilere göre, şirketin halka arzında 15 Şubat 2022-18 Şubat 2022 tarihleri arasında talep toplama işlemleri yapıldı.

Gerçekleştirilen söz konusu halka arzda yurt içi bireysel yatırımcılara tahsis edilen paylara 2.5 katı, dağıtım gerçekleştirilen tutarların toplamına da 1.5 katı talep oluşmuş oldu. Söz konusu yatırımcılardan gelen bu yüksek talebi karşılayabilmek için tahsisat oranlarında bazı değişiklikler gerçekleştirilerek, söz konusu yurtdışı yatırımcılara ayrılmış olan yüzde 10’luk tahsisat oranı yurtiçi bireysel yatırımcılar tahsisat grubuna aktarılmış oldu.

DAP Gayrimenkul ün halka arzına  yoğun talep!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden DAP Gayrimenkul Geliştirme’nin halka arzında, hisse başı fiyat 18.50 Türk Lirası şeklinde olurken, halka açıklık oranı yüzde15.01, ıskonto oranı da yüzde 27.2 şeklinde belirlendi.

‘SAĞLIKLI EV’LERİ HAYATA GEÇİRİYOR

Yeni yatırımlar için düğmeye basan DAP Gayrimenkul Geliştirme son olarak Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı güvencesi ve DAP vizyonuyla, Çekmeköy’de Ormanköy, İstanbul Altunizade’de Validebağ Konakları ve Nişantaşı’da Nişantaşı Koru projelerini hayata geçirdi. Ülkemizde ilk kez ‘Sağlıklı Ev’ konseptini sektöre kazandıran DAP inşaat çalışmaları süren Nişantaşı projesiyle ise sağlıkla lüksü bir araya getirdi.

MARKALI KONUTTA CİRO ŞAMPİYONU OLDU

Söz konusu satış rakamları masaya yatırıldığında DAP Ormanköy projesi; Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın yıl bazlı satış raporunda, 2020 3. çeyrek verilerine göre 1 milyar 84 milyon Türk Lirası satış cirosuyla ülke genelinde ciro şampiyonu olmuş oldu. Yine DAP Gayrimenkul tarafından hayata geçirilen Nişantaşı Koru projesi de,  Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2021 yılı 2. çeyrek sonuçlarına göre 818 milyon Türk Lirası ve 2021 yılı 3. çeyrek sonuçlarına göre 1.4 milyar Türk Lirası satışla ve 2021'in  tamamında 1.8 milyar Türk Lirası satışla ciro şampiyonu oldu. 

DAP Gayrimenkul ün halka arzına  yoğun talep!

LEVENT PROJESİ GELİYOR

Bu dev yatırımların yanı sıra yeni yatırımlar için düğmeye basan DAP Gayrimenkul Geliştirme’nin, Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı güvencesiyle Levent’te inşa edeceği dev proje arazi bölgenin en büyük konut projesi olacak. Yeni yatırımlar için düğmeye basan DAP, bu dev arazinin 53 bin 500 metrekaresinde konut hayata geçirecek. Söz konusu proje ayrıca, koruya ve yeşil alana komşu lokasyonuyla da dikkat çekiyor. Mega kent İstanbul’un tam kalbinde hayata geçirilen proje country tarzı bir yaşam sunuyor.

Yeni Levent projesi 15 soruda tüm detaylarıyla!

DAP halka arz 15 soruda tüm detaylarıyla!


Geri Dön