25 / 04 / 2024

DAP Holding'in 600 milyon liralık 4 kulesini Rotana işletecek!

DAP Holding'in 600 milyon liralık 4 kulesini Rotana işletecek!

DAP Holding'in İstanbul Maltepe ve Dragos'ta 600 milyon liraya hayata geçirdiği Burgu, Tango, Vazo ve Dalga kulelerini dünyaca ünlü otel zincirlerinden Rotana işletecek.



DAP Holding'in İstanbul Maltepe ve Dragos'ta 600 milyon liraya hayata geçirdiği Burgu, Tango, Vazo ve Dalga kulelerini dünyaca ünlü otel zincirlerinden Rotana işletecek. DAP Holding patronu Ziya Yılmaz, "Hayata geçirdiğimiz konsepti olumlu bulursak Türkiye'ye yayacağız" dedi 


AP Holding, İstanbul'un Anadolu yakasında yaklaşık 600 milyon liralık yatırımla hayata geçirdiği Burgu, Tango, Vazo ve Dalga kulelerinin işletmesi için Körfez'in önde gelen otel zincirlerinden Rotana ile anlaştı. Maltepe'de bulunan 319 oda kapasiteli 2 otel, dün yapılan toplantıyla birlikte Burgu Arjaan by Rotana ve Tango Arjaan by Rotana adıyla işletmeye açıldı. Avrupa kıtasına İstanbul üzerinden açılmak isteyen Rotana, DAP Holding ile 15 yıllık işletme anlaşması yaptı ve yeni otellerle dünyadaki toplam oda sayısını 13 bin 679'a yükseltti. Dragos'ta bulunan Vazo ve Dalga kulelerinin de Rotana markasıyla 2016'nm ikinci çeyreğine kadar hizmet vermeye başlaması planlanıyor. 


'KONUT YAPSAYDIM 800 MİLYON LİRA KAZANIRDIM'


DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, konaklama sektörüne güçlü bir ortakla girmekten duydukları mutluluğu dile getirerek; "Türkiye'nin turist sayısındaki düzenli artış, Rotana gibi uluslararası tanınmış otel markalarının pazara girmesi için eşsiz fırsatlar yarattı ve bizi de otelcilik sektörüne yatırım yapmamız konusunda 

cesaretlendirdi" diye konuştu. 


Rotana ile 4 otel için anlaşma yaptıklarını anlatan Yılmaz, bunların inşası için yaklaşık 600 milyon lira yatırım yaptıklarını belirtirken, "Rotana'nın işleteceği Burgu, Tango, Dalga ve Vazo projelerimizi 600 milyon liralık yatırımla hayata geçirdik. 4 projeyi konut olarak satsak 800 milyon liralık gelir elde ederdik. Ancak turizm sektörüne yönelik faaliyette bulunmak istiyoruz. Hayata geçirdiğimiz konseptin geri dönüşlerini olumlu bulursak bunu tüm Türkiye'ye yaymak istiyoruz" ifadesini kullandı. Otelin mimarisi hakkında da bilgi veren Yılmaz, "Arjaan by Rotana'nın 108 derece dönen mimarisi bu oteli türünün tek örneği yapıyor. 

Konuklarımız İstanbul'un ilk eğimli otelinde kalmanın da ayrıcalığını yaşayacak" diye konuştu. 


TÜRKİYE'DE İSTANBUL DIŞINDA DA OTEL YAPACAK 

Rotana Başkanı ve CEO'su Ömer Kaddouri ise, şu anda 14 ülke ve 20 şehirde 51 otel işlettiklerini belirterek, "Türkiye'nin hareketli turizm sektörünün sağladığı fırsatlar ilgimizi çekiyor. Türkiye'deki ilk 2 otelimizi açmaktan gurur duyuyoruz. Önümüzdeki dönemde Ankara,  İzmir  ve Bodrum'da yeni oteller açmayı gözlüyoruz" dedi. 


Rotana'nın, Türkiye'deki genişleme planları çerçevesinde Dragos'taki 2 yeni oteli, Dalga Residences'm 2015 yılının son çeyreğinde, Vazo Residences'ın ise 2016'nm ilk çeyreğinde hizmete hazır hale gelmesi planlanıyor. 


ODALARIN TAMAMIND ÇAMAŞIR MAKİNESİ BİLE VAR 

Otellerin genel müdürü Ahmet Ender Özgündoğdu, Burgu'da 163 Tango'da ise 156 odanın bulunacağını söylerken, odalarda çamaşır makinesi, fırın gibi dayalı döşeli özelliklerin bulunduğunu sözlerine ekledi.


Habertürk


Geri Dön