25 / 04 / 2024

Dap Yapı 1.2 kilometrelik bulvarıyla caddelere rakip olacak!

Dap Yapı 1.2 kilometrelik bulvarıyla caddelere rakip olacak!

Dap Yapı, Pendik'teki yeni projesinde 1.2 kilometrelik bulvar inşa edecek. 1.5 milyar liralık proje, 4 bin birimiyle şirketin yaptığı en büyük proje olacak.



Bu yıl proje geliştirme ve daire teslimlerine odaklanan Dap Yapı, proje lansmanlarım yılın ikinci yarısına bıraktı. Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, ilk kez bu yıl, ilk 6 ayda lansman yapmadıklarını belirterek, seçimlerden sonra Adanı Kule, Kartal'daki iki kule ve Taksim'deki Petek projelerini satışa çıkaracaklarını söyledi. Ziya Yılmaz, Dap Yapı'nın bir yandan Pendik'te Anadolu yakasının en büyük bulvarına sahip projesini hayata geçirmek için çalıştığını da açıkladı. 


Üçüncü Cadde

Anadolu yakasında Bağdat Caddesi ve Alemdağ Caddesi'nden sonra üçüncü caddesini hayata geçireceklerini ifade eden Yılmaz, "Pendik projemizde Anadolu yakasının en uzun bulvarını yapmak istiyorum. 1.2 kilometre uzunluğunda bir bulvar olacak. Pendik'te böyle bir bulvar yok. Bağdat Caddesi'nin modern halini buraya taşıyacağız. Havalimanının sirkülasyonunu da buraya çekeceğiz. Körfez Geçiş Köprüsü ile de Türkiye sanayisinin yüzde 30-35'ine yakını Pendik bölgesine yaklaşmış olacak" diye konuştu. 


En büyük proje 

Bulvarın üzerinde rezidans, otel, konut ve ofis olarak kullanılacak kulelerin yükseleceğini anlatan Ziya Yılmaz, şunları söyledi: "Proje kapsamında 3 bin konut ve 1.000 ofis-ticari ünite düşünüyoruz. Projede 4 bine yakın birim bulunacak. Şu anda proje ve ruhsat çalışmalarını yapıyoruz. 206 dönümlük arazide yükselecek projenin büyüklüğü ise yaklaşık 1.5 milyar lira olacak. Ölçek olarak Dap Yapı'nın bugüne kadar yaptığı en büyük proje olacak. Konsept olarak yatay bir proje düşünüyoruz. Tarihimizi yaşatan mini bir kent kurmayı planlıyoruz."



10 bin TL olur 

Pendik'i Florya'nın yaklaşık 7-8 yıl önceki haline benzettiğini dile getiren Yılmaz, "Pendik, Anadolu'nun İstanbul'a açılan kapısı, İstanbul'un da Anadolu'ya açılan kapısı konumunda kıymetli bir bölge... Şu anda bölgede metrekare fiyatları 4-5 bin lira seviyesinde. Kısa zaman içinde 10 bin liraya kadar çıkacaktır" dedi. 


Yabancıya satışa destek 

yetersiz olduğuna dikkati çeken Ziya Yılmaz, şöyle konuştu: "Avrupa ülkeleri yabancıya satıştan 20 milyar euro kazanırken Türkiye'de bu rakam 4.5 milyar dolar seviyesinde. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Turizm Bakanlığı'nın fonları var. Bakanlıklar birlikte müdürlük kursalar,  TOKİ  ve Emlak Konut GYO'yu da dahil etseler. Belirlenen ülkelerde tanıtımlar yapılabilir. Araplar'a Karadeniz'i, Ruslar'a Akdeniz'i, Avrupa ülkelerine de Ege'yi tanıtabiliriz. Hem konut satışları artar hem de geliştiriciler kendilerine partner bulur. Böylece yabancılara satıştan 3-4 yılda 15 milyar dolar elde edebiliriz. 

10 yılda kentsel dönüşüme harcanacak finansmanın yarı sını sağlamış oluruz. Bu iş yalnızca geliştiricilerin yapabileceği iş değil, kamunun da destek olması lazım, devlet politikası olması lazım." 


Çirkinliğin süresi uzuyor 

KENTSEL dönüşümü doğru yapmayanların 10-15 yıl sonrasının gecekondularını inşa ettiğini vurgulayan Ziya Yılmaz, şunları söyledi: "Kentsel dönüşümün binalara estetik anlamda yenilik getirmesi gerekiyor. Dünyanın en iyi mimarlarıyla çalışıyoruz, aylarca tasarımlar yapıyoruz, birisi geliyor kentsel dönüşüm diye yanımıza resmen gecekondu dikiyor. Kentsel dönüşüm yapılacaksa bir konsept geliştirilmeli, gerekirse binaların cephelerine kadar belirlenmeli. Binalarda bir ahenk olması lazım. Bu şekilde çirkinliğin süresi uzatılıyor. Dönüşüme yeni başlamışken, elimizde fırsat varken birbirini tamamlayan mahalleler ve semtler oluşturmamız gerekiyor." 


Vatan


Geri Dön