19 / 03 / 2024

DAP Yapı, 2014 yılındaki projelerine 3 milyar lira harcayacak!

DAP Yapı, 2014 yılındaki projelerine 3 milyar lira harcayacak!

Aralarında Taksim'e yapılacak rezidansın da yer alacağı projelere 3 milyar lira harcayacaklarını kaydeden V DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, Ali AĞaoğlu ile ortak inşa edecekleri'karma projeyi'de aralıkta satışa çıkaracaklarını açıkladı...



ARİF BAYRAKTAR İSTANBUL Aykın çizgisi ile dikkatleri üzerine çeken DAP Yapı. Taksim'e rezidans yapmak için kollan sıvadı. 150 milyon lira yatınmla Taksim Meydanı'nda Rixos Oteli'nin bitişiğinde rezidans inşa edeceklerini açıklayan DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, projeye önümüzdeki yıl ilk yarıda başlayacaklarını, 24 ay içinde de bitireceklerini söyledi. Zaman'a açıklamalarda bulunan Yılmaz, önümüzdeki yıl Taksim ile birlikte 6 farklı proje daha geliştireceklerini ifade etti. Bunlardan biri yine 150 milyon liraya mal olacak Maltepe'deki rezidans projesi. 


"Üç tane de Çağlayan'a ofis projesi yapacağız." diyen Yılmaz, en büyük projelerini ise Kartal'da inşa edecek. Bunlardan ilki Kartal E5'teki rezidans projesi. Diğeri Ali Agaoğlu ile ortak yapılacak karma proje. Bunların toplamda 3 milyar liraya mal olacağını açıklayan Yılmaz, ilk kez böylesi bir bütçe ile bir yıl geçireceklerini söyledi. 

Şirketin halihazırda işleyen 8 projesi bulunuyor. 6'sının satışlarını tamamladıklarını ifade eden Ziya Yılmaz, bunlar arasında öne çıkan Vazo Kule ile ilgili olarak, "Vazo Kule, M.Ö. 1600 yılından izler taşıyor. 

289 rezidansın yüzde 70'ini sattık. 99 adet home office blokunun satışları sürüyor. 

Peşin ödemede yüzde 10 indirim ve 50 aya sıfır faiz yaptığımız projede fiyatlar 199 bin liradan başlıyor." dedi. 

Şirket, Kağıthane'yi de son dönemde ofis yatırımlarının merkez üssü ilan etti. 

Z Ofis ve Bumerang'dan sonra İ Ofis'i devreye alan şirket, Anadolu yakasında ise yelken, burgu, dalga, vazo şeklindeki kuleler (Dragos Royal Towers, Dap Royal Center, Dap Burgu, Dap Dalga, Dap Tango, Dap Vazo) ile dikkatleri üzerine çekmiş durumda. 


AĞAOĞLU İLE 10 BİN KİŞİLİK ŞEHİR KURACAK 


İçinden hızlı tren geçecek olan DAP Yapı Ağaoğlu ortaklığı Kartal'daki karma projenin satışları aralıkta başlıyor. Ziya Yılmaz, içinde cami, otel, hastane, özel okul, AVM, mega yat marinası, iki helikopter pisti ve deniz uçağı parkı bulunacak proje için markaların sıraya girdiğini söyledi. Özellikle otel işletmesi için başta Abu Dabili otel zinciri Rotana olmak üzere ülkedeki oyuncuların teklif sunduğunu belirten Yılmaz, konutlanında 6 bine yakın kişinin oturacağı, toplam popülasyonun ise 10 bini bulacağı projeyi 36 ayda bitireceklerini söyledi. 


Zaman


Geri Dön