26 / 04 / 2024

Dar gelirliler için kira yardımı başvuru şartları!

Dar gelirliler için kira yardımı başvuru şartları!

Bayram ikramiyesi, banka promosyonu gibi ödemelerle ek gelire kavuşan emeklilere, şimdi de ev desteği gündeme geldi. TOKİ halen konut projelerinden emeklilere yüzde 25 kontenjan ayırıyor.



Bayram ikramiyesi, banka promosyonu gibi ödemelerle ek gelire kavuşan emeklilere, şimdi de ev desteği gündeme geldi. Türkiye Emekliler Derneği (TÜED), kirada oturan emekliler için 2 ayrı talebi gündeme getirirken, gözler verilecek karar çevrildi.

Dar vatandaşlara düşük taksitlerle ev sahibi olma fırsatı yaratan Toplu Konut İdaresi (TOKİ) halen konut projelerinden emeklilere yüzde 25 kontenjan ayırdı. 

HER AY YARDIM YAPILACAK

Eğer talepler gerçekleşirse  TOKİ  her projedeki konutlarının yarısını emeklilere ayıracak. Emekliler, kira öder gibi ev sahibi olabilecek. 

Dar Gelirliler İçin Kira Yardımı Şartları

Dar gelirliler için verilen kira yardımında bazı şartlara uygunluk sağlanması gerekiyor. Bu şartlara uygunluk sağlayan kişiler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı birimlerine başvuru yapıyor ve ilgili yardımı alabiliyor. 

Dar gelirliler için kira yardımı şartları şöyle;
- Başvuru sahibinin sigortalı olarak herhangi bir işte çalışmaması gerekiyor.
- Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan dul, yetim ya da emekli maaşı alınmaması gerekiyor.
- Herhangi bir gayrimenkul ya da araç sahibi olunmaması gerekiyor.
- Başvuru sahibinin düzenli bir gelire sahip olmaması ve gelir testinin yoksulluk sınırının altında sonuçlanmış olması gerekiyor.

Başvuru için gerekli evraklar

- T.C kimlik numarası yazan kimlik, ehliyet ya da benzerleri
- Fakirlik belgesi (Muhtarlıktan alınacaktır.)
- Dar Gelirliler İçin Kira Yardımı Başvurusu Değerlendirmeleri

Gerekli belgelerle birlikte başvuru yapıldıktan sonra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkilileri başvuru sahibinin ekonomik durumu hakkında araştırma yapıyor. Başvuruda bulunan kişinin evi de ziyaret edilebiliyor. Gerekli tüm incelemelerin ardından raporlar hazırlanıyor ve mütevelli heyetine sunuluyor. Mütevelli heyeti incelemelerin ardından kira yardımı yapılıp yapılmayacağıyla ilgili karar veriyor. 

Emekliler ve dar gelirliler nasıl kira yardımı alır?

Kirada oturan emeklilere çifte müjde!


Geri Dön