26 / 04 / 2024

Dar gelirliler için TOKİ'den 100 bin ev!

Dar gelirliler için TOKİ'den 100 bin ev!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, dar gelirli aileler için yılda 100 bin sosyal konut yapılacağının haberini verdi. Yapılması planlanan projeler, bölgelerin mahalle kültürlerine de uygun şekilde inşa edilecek. Konutlardan 2 bin 500’ünün inşaatına da başlandığını bildirildi...



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, dar gelirlilerin ev sahibi olmaları için sosyal konut projeleriyle ilgili önemli bilgilendirmelerde bulundu.  TOKİ  aracılığı ile yapılan 50 bin sosyal konuta için şu ana kadar 638 bin başvuru yapıldığını ifade eden Kurum “Hedefimiz 250 bin sosyal konut yapmak. Dar gelirliler için 100 bin konut hayata geçireceğiz. Bu projeler mahalle kültürünü yaşatacak projeler olacak. Halihazırda 2 bin 500’ünün inşaatı da başladı. Projelerimizi Türkiye’nin tüm şehirlerinde hayata geçirmek için gayret göstereceğiz” dedi.

Kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili de bilgiler veren Bakan Kurum “Nüfusumuzun yüzde 60’ı deprem bölgesinde yaşıyor. Ülkemizde yılda 23 bin deprem meydana geliyor. 80 bin canımızı kaybettik toplamda. Bu noktada depremin terör kadar tehlikeli olduğuna inanıyorum. Bu yıl Türkiye genelinde 65 bin kentsel dönüşümün başlangıcını sağladık. 65 bin konutun 25 binini İstanbul’da yapıyoruz. Her yıl kararlı bir şekilde projeleri gerçekleştireceğiz. 5 yıl içinde vatandaşımızın rızası çerçevesinde yerinde ve gönüllü dönüşümle depreme hazır hale geleceğiz” açıklamalarında bulundu.

Dar gelirliler için TOKİ den 100 bin ev!

Karar Gazetesi’nden Denizhan Erkoç’un haberine göre Kurum, Bodrum ve Karadeniz yaylaları başta olmak üzere kaçak yapılarla mücadelenin de sürdüğünü belirterek “Kaçak yapıyla ilgili kararlı bir duruş sergiliyoruz. Doğal güzelliklerimizi korumak zorundayız. Bodrum’da vicdanen herkesi üzen yapılarla mücadelemizi sürdüreceğiz. İmar barışına uymayan yapılara ilişkin kararlı duruşumuz devam edecek” diye konuştu. 

Kademeli şekilde vergilendirme

Kamuoyunda uzun süredir gündemde olan lüks konut vergisine ilişkin de açıklamalarda Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, lüks konut vergisinde değerleme çalışmalarının yıl sonuna kadar tamamlanacağı bilgisini vererek “5 milyon ve üzeri 150 bin ila 200 bin arası bağımsız bölüm var. Kademeli bir şekilde bir vergilendirme söz konusu olacak” dedi. Yeni düzenleme ile konutunun değeri 5 milyon TL ila 7.5 milyon TL arasında olan vatandaşların yılda yüzde 0.3, değeri 10 milyon TL üzerinde konutu olan vatandaşların ise yılda yüzde 1 konut vergisi ödemesi öngörülüyor. 


Geri Dön