25 / 04 / 2024

Dar gelirliye 7 bin lira peşinatla konut sözü!

Dar gelirliye 7 bin lira peşinatla konut sözü!

İBB Başkanı Kadir Topbaş, KİPTAŞ'ın yeni projesini anlattı: "Dar gelirli vatandaşlar için 80 metrekarelik konut yapmayı planlıyoruz. 7-8 bin lira peşinatla, gerisi taksitle konut yapacağız. İlk etapta 1400 konut inşa edilecek"



İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, dün Başakşehir'e yapılan yatırım ve hizmetlerin toplu açılış törenine katıldı. Kayabaşı'nda düzenlenen törende konuşan Topbaş, dar gelirlilere 7 bin lira peşinatla konut sözü verdi. 


Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'm da katıldığı törende İSKİ Hizmet Binası, 35 dönümlük Onurkent Bölge Parkı 1, 12 dönümlük Onurkent Bölge Parkı 2 ve 34 dönümlük Kayabaşı Mahallesi Parkı hizmete girdi. 


10 BİN KONUTLUK 


İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin şirketlerinden KİPTAŞ'ın konut alma hayali olmayan dar gelirli vatandaşlara 80 metrekare civarında ev yapacağını söyleyen Topbaş, "Dar gelirli vatandaşlarımıza yönelik olarak 7-8 bin lira peşinat ve gerisi taksitle konut inşa edeceğiz. 10 bin konutluk projemizin ilk etapta 1400 konutunun satışına yakında başlayacağız" dedi. 


KİPTAŞ konutlarının kura çekilişleri sırasında yaşanan duygulu anları anlatan Topbaş, "Bu şehirde herkes beklentisinin karşılığını alacak ama özellikle bu kentte yaşamı zor olanlara fırsat vermek bizim görevimiz" dedi. 


SULTAN GAZİ'YE STAT 


Topbaş'm dün bir diğer durağı ise Sultangazi'ydi... 

İlçeye stat yapılacağını söyleyen Topbaş, Sultangazi'yle ilgili projeleri şöyle anlattı: "Belediye Başkanı Cahit Altunay, Sultangazispor'a top sahası istedi. Yer bulup stat yapacağız. Bir tramvayınız var, bir kısmını yeraltına aldık yetmedi, olmadı. Bu tramvayı Vezneciler, Beyazıt'tan Habiplere kadar metroya çeviriyoruz. 

Habipler'den sonrasını da Ulaştırma Bakanımız ile görüştük, Arnavutköy üzerinden 3. havalimanına devam edecek. 

Sultangazi'ye Avrupa'nın 4. büyük hayvanat bahçesi için çalışmalarımız var."


Habertürk


Geri Dön