26 / 04 / 2024

Darende'de sağanak taşkına neden oldu!

Darende'de sağanak taşkına neden oldu!

Malatya'nın Darende ilçesinde, sağanağın ardından derenin taşması sonucu 2 otomobil, bazı iş yerleri ve evlerin bahçeleri zarar gördü. Vatandaşlar selin aniden gelerek araçları önüne kattığını ve zarara yol açtığını belirtti...




Malatya'nın Darende ilçesinde, sağanağın ardından derenin taşması sonucu 2 otomobil, bazı iş yerleri ve evlerin bahçeleri zarar gördü.


Aşağıulupınar beldesinin içinden geçen dere, suyun getirdiği birikintilerin önünü kapatması nedeniyle taştı. Taşma sonucu, park halindeki iki otomobil sürüklenerek zarar gördü. Bazı evlerin bahçelerinde de hasar oluşurken, sel suları ağaçları kökünden söktü. Dere kenarında bulunan çok sayıda bahçe kullanılmaz hale gelirken, selin getirdiği birikintiler ve çamur da bahçelere doldu. Sel suları, bazı iş yerlerinde de hasara yol açtı.


Vatandaşlar selin aniden gelerek araçları önüne kattığını ve zarara yolaçtığını belirtti.


Beldeye gelen Darende Kaymakamı Bünyamin Kuş, Aşağıulupınar Belediye Başkanı Sezai Gürbüz ve vatandaşlarla görüştü, olay hakkında bilgi aldı.


Olayın bir doğal afet olduğunu söyleyen Kuş, aşırı yağışın dere yatağında taşkına neden olduğunu ve menfezin küçük olmasından dolayı fazla gelen suların çevrede hasara yol açtığını belirterek, "Çok ciddi bir sıkıntı yok. İki araçtan birinin kaskosunun mevcut olduğu tespit edildi. Vatandaşımızın zararını ödemeye çalışacağız. En büyük sevincimiz can kaybının olmamasıdır" dedi.


Vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini bildiren Kuş "Vatandaşın yanında yer alıp elimizden geldiği kadar sıkıntılarını gidermeye çalışacağız" ifadesini kullandı.


Hasar tespit çalışmalarına başlanan beldede, depo ve iş yerleri selden etkilenen vatandaşlar da devletten destek beklediklerini belirtti.


AK Parti Darende Belediye Başkan adayı Süleyman Eser de olay yerinde incelemelerde bulunarak vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.


Beldede, iş makineleriyle temizlik çalışması başlatıldı.


 

AA


Geri Dön