25 / 04 / 2024

malatya darendede su taşkını

malatya darendede su taşkını

Malatya'nın Darende ilçesinde, sağanağın ardından derenin taşması sonucu 2 otomobil, bazı iş yerleri ve evlerin bahçeleri zarar gördü. Vatandaşlar selin aniden gelerek araçları önüne kattığını ve zarara yol açtığını belirtti...

Malatya'da 32 adet gayrimenkul satılıyor! Devlet Su İşleri tek tek açıkladı! 

DSİ 9. Bölge Müdürlüğü, Malatya ili, Battalgazi, Doğanşehir ve Yeşilyurt ilçelerinde yer alan 32 adet gayrimenkulü satıyor. İşte ayrıntılar...

Depremzedelerin barınma ve su ihtiyaçları çözülemedi mi? TMMOB'dan son dakika raporu geldi! 

TMMOB’nin Hatay, Adıyaman ve Malatya’da yürüttüğü dayanışma faaliyetleri sonucunda hazırlanan raporda, deprem bölgesindeki pek çok sorunun altı çizildi. Peki depremzedelerin barınma ve su ihtiyaçları çözülemedi mi? İşte raporda yer alan ifadeler...

Malatya'da 500 kişi ev alma vaadiyle dolandırıldı!

Malatya'da bir inşaat firması tarafından dolandırıldıklarını iddia eden vatandaşlar, avukatlarıyla birlikte adliyeye gitti ve suç duyurusunda bulundu.

Malatya'daki DSİ binasına ilişkin 9 sorun mecliste!

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya'da yapılan DSİ hizmet binasına Meteoroloji ve Orman ve Su İşleri il müdürlüklerinin de taşınmasına ilişkin 9 sorunu TBMM gündemine taşıdı..

Malatya Yazıhane'ye 9.5 milyon TL'lik altyapı yatırımı!

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, ilçelerde kanalizasyon ve içmesuyu alt yapı yatırımlarına devam ediyor.

Malatya Kuluncak’a 8.4 milyon TL’lik dev yatırım!

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından Kuluncak İlçesi'ne 8,4 milyon TL'lik dev yatırım yapılıyor.

Malatya Sultanlı'ya 2 yeni terfi binası inşa edildi!

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü Malatya genelinde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Malatya Pütürge'ye MASKİ'den 6.3 milyon TL'lik yatırım!

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Pütürge ilçe merkezine yaklaşık maliyeti 6.3 milyon TL olan 19 bin 889 metre kanalizasyon ve 20 bin 688 metrelik içme suyu hattı döşeyecek.

Malatya 2. Organize Sanayi Bölgesindeki atık su sorunu mecliste!

Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya 2. Organize Sanayi Bölgesi'nin atık su kirliliğine ilişkin soru önergesi hazırladı. Ağbaba sorularını Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye sordu.

Malatya'da 17 tesisin açılış töreni düzenlendi!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Malatya’ya 6’ısı baraj olmak üzere 17 tesis kazandırılıyor. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Malatya’mıza eli boş gelmek caiz değildir. Heybemiz dolu geldik” dedi.

Malatya’ya 311 milyon TL’lik 15 yatırım müjdesi!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Malatya’ya 311 milyon TL’lik 15 yatırım müjdesi daha verdi.

Malatya Yeşilvadi Göleti'nin sözleşmesi imzalandı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: "Malatya'nın 50 yıllık hayalini gerçekleştiriyoruz. DSİ Genel Müdürlüğünce inşa edilen ve bölge halkının uzun zamandır beklediği göletin sözleşmesi imzalandı" dedi.

Kurşunlu'nun su sorunu çözüldü!

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon idaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Kurşunlu Mahallesi'nin içme suyu sıkıntısını giderdi.

malatya darendede su taşkını Haberi

malatya darendede su taşkını


Malatya'nın Darende ilçesinde, sağanağın ardından derenin taşması sonucu 2 otomobil, bazı iş yerleri ve evlerin bahçeleri zarar gördü.


Aşağıulupınar beldesinin içinden geçen dere, suyun getirdiği birikintilerin önünü kapatması nedeniyle taştı. Taşma sonucu, park halindeki iki otomobil sürüklenerek zarar gördü. Bazı evlerin bahçelerinde de hasar oluşurken, sel suları ağaçları kökünden söktü. Dere kenarında bulunan çok sayıda bahçe kullanılmaz hale gelirken, selin getirdiği birikintiler ve çamur da bahçelere doldu. Sel suları, bazı iş yerlerinde de hasara yol açtı.


Vatandaşlar selin aniden gelerek araçları önüne kattığını ve zarara yolaçtığını belirtti.


Beldeye gelen Darende Kaymakamı Bünyamin Kuş, Aşağıulupınar Belediye Başkanı Sezai Gürbüz ve vatandaşlarla görüştü, olay hakkında bilgi aldı.


Olayın bir doğal afet olduğunu söyleyen Kuş, aşırı yağışın dere yatağında taşkına neden olduğunu ve menfezin küçük olmasından...