19 / 04 / 2024

Darıca Belediyesine ait işgal edilen bazı taşınmazlar TBMM'de!

Darıca Belediyesine ait işgal edilen bazı taşınmazlar TBMM'de!

Darıca Belediyesine ait bazı taşınmazların işgal edilmesine ilişkin soru önergesi hazırlandı. İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, sorularını Bakan Süleyman Soylu'ya sordu..



Darıca Belediyesine ait işgal edilen bazı taşınmazlar TBMM de!

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Darıca Belediyesine ait bazı taşınmazların işgal edilmesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Türkkan sorularının İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Türkkan önergesinde "Sayıştay’ın hazırladığı 2017 yılına ait denetim raporlarında Danca Belediyesi’ne ait çok sayıda taşınmaz ile park ve piknik alanı gibi yerlerin bazı kişiler tarafından işgal edildiği ortaya çıkmıştır." dedi.

"İşgal edilen alanlar için ise belediye tarafından herhangi bir tahliye işlemi yapılmadığı ve bunun yerine mezkur alanlarda geçmişe dönük olarak tespit edilen ecrimisil miktarı kira ödemesine dönüştürülerek söz konusu kamu taşınmazlarının işgali süreklilik kazanmıştır. Mezkur alanlardaki işletmeler için herhangi bir ihaleye çıkılmamış, bu alanlarda oluşacak rant için işgal etmek bir yöntem olarak kullanılmıştır." şeklinde ifadelerde de bulunan Türkkan 3 sorusuna yanıt aradı.

Türkkan'ın soruları

1) İşgal edilen alanlarda oluşan kamu zararı ne kadardır? Mezkur alanların işgali sonrası meydana gelen kamu zararı ve bu zarar ile beraber işgal edilen alanlarda oluşan tahribat için sorumlulular hakkında işlem yapılacak mıdır?

2) Aynı kişi yada kişilerce birden fazla işgal edilen alan var mıdır? Kim yada kimlerin nüfuzu kullanılarak bu işgallere ses çıkarılmamıştır?

3) Ecrimisil ödemelerinin kira ödemesi gibi uygulanması sonucu işgaller kalıcı hale gelmiştir. Bakanlık olarak bu alanların tahliyesi için Danca Belediyesi’nin yaptığı mevzuat dışı uygulamalara son verilecek midir?

 


Geri Dön