17 / 04 / 2024

Darıca Yol Üstü Turizm ve Rekreasyon Alanı Projesi onaylandı!

Darıca Yol Üstü Turizm ve Rekreasyon Alanı Projesi onaylandı!

Darıca Belediye Başkanı Muhammet Altınel, DOKA destekli "Darıca Yol Üstü Turizm ve Rekreasyon Alanı Projesi"nde 14 dönümlük alana sportif mekanlar, satış alanları ve lokantalar yapılacağını bildirdi



Altınel, düzenlediği basın toplantısında, belediyenin Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansına (DOKA) sundukları "Darıca Yol Üstü Turizm ve Rekreasyon Alanı Projesi"nin onaylandığını belirtti.


Proje ile yaklaşık 14 dönüm alan üzerine sportif mekanlar, satış alanları ve lokantalar yapılacağını ifade eden Altınel, "DOKA tarafından ihale edilen proje ile Darıca'nın sahil dolgu alanına, etkinlik meydanı, çay bahçesi, 2 çocuk oyun alanı, lokanta, Osmanlı çeşmesi, 3 süs havuzu ve yürüyüş parkuru yapılacak. Bu parkur üzerinde 7 kameriye de inşa edilecek" dedi.


Projede bir futbol ve bir de basketbol sahası bulunduğunu dile getiren Altınel, "Yaklaşık 14 dönüm arazi üzerine bir suni çim sahası ile basketbol, voleybol ve tenis oynanabilecek çok amaçlı spor sahası inşa edilecek. Seyirci tribünlerinin de bulunacağı bu sahanın kara yolu tarafında kalan bölümüne ise spor kompleksi inşa edilecek. Bu kompleksin içinde soyunma odaları, derslikler ve dinlenme mekanları yer alacak" diye konuştu.


Altınel, 2014 Mahalli İdareler Seçimi'nde AK Parti'den belediye başkan aday adayı olacağını da açıkladı.

AA


Geri Dön