16 / 04 / 2024

Darıca'daki tarihi itfaiye binası restore edilecek!

Darıca'daki tarihi itfaiye binası restore edilecek!

Yaptığı restorasyon çalışmalarıyla bu alanda çeşitli ödüller alan ve örnek gösterilen Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Darıca bölgesinde 19. yüzyıldan kalma eserlerden birisi olan itfaiye binasını gün yüzüne çıkarmaya hazırlanıyor.




Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kentin tarihini yeniden canlandırmak ve gelecek nesillere aktarmak için yaptığı restorasyon projeleri ara vermeden devam ediyor. Yaptığı restorasyon çalışmalarıyla bu alanda çeşitli ödüller alan ve örnek gösterilen Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Darıca bölgesinde 19. yüzyıldan kalma eserlerden birisi olan itfaiye binasını gün yüzüne çıkarmaya hazırlanıyor.


 

DARICA İTFAİYE BİNASI


Bölgenin karakteristik mimari özelliklerini bünyesinde barındıran Darıca İtfaiye binasının restorasyon çalışmalarına yakında başlanacak. Tarihi Mekanlar Şube Müdürlüğü tarafından restore edilmesi planlanan Darıca İtfaiye binasının restorasyon ihalesi, Büyükşehir Belediyesi’nin destek hizmetleri binasında yapıldı.


 


ASLINA UYGUN OLACAK


Kagir yapım tekniğiyle hayata geçirilen ve bölgenin en önemli tarihi eserleri arasında yer alan Darıca İtfaiye binası, yapılacak restorasyon çalışmasıyla aslına uygun olarak elden geçirilecek. Tarihi itfaiye binasının restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından sosyal alan olarak halkın kullanımına sunulması bekleniyor.


İHALEYE İKİ FİRMA KATILDI


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi hizmet binasında gerçekleşen ihaleye iki firma katıldı. Darıca İtfaiye binasının restorasyonu için düzenlenen ihalede Demirlibahçe Ekmek Gıda 308 bin lira, Karamanoğlu Mimarlık ise 350 bin lira teklif verdi.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön