26 / 04 / 2024

Darphaneden flaş karar! Türk lirasında değişime gidiliyor!

Darphaneden flaş karar! Türk lirasında değişime gidiliyor!

Türkiye’de sahte paraya karşı mürekkep ve bandrol kağıdı bir yıl içinde gelişime sokulacak. Hayata geçecek uygulamayla vatandaşlar cep telefonuna indireceği uygulama ile paranın sahte olup olmadığının kontrolünü sağlayabilecek.



Dünya gazetesinden Berfin Çipa’ya konuşan Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürü Abdullah Yasir Şahin, fabrikanın yeni teknolojilere uyarlanarak sürekli gelişecek esneklikte kurulduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

“Mühendislerimiz fabrika içerisinde yazılım geliştirdiler. Yeniliklere uyarlanabilecek şekilde teknolojiyi kurduk. Şu an sadece üretimde kullandığımız mürekkep ve bandrol kağıdı yurt dışından geliyor. Bir yıl içerisinde güvenlikli mürekkep ve bandrol kağıdını ülkemizde üretmeye başlamayı planlıyoruz.”

VATANDAŞ SAHTE PARAYI UYGULAMA İLE ANLAYABİLECEK

Değiştirilen sistemle birlikte Türkiye, bandrolde para teknolojisi kullanan ilk ülke oldu.

DNS İnovasyon Sistemleri ve Teknoloji AŞ. Proje ve Mühendislik Direktörü Melek Karagöz, yeni teknolojiyi, şöyle açıkladı:


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön