19 / 04 / 2024

Altın ve doları patlatacak enflasyon açıklaması! Türk lirasının değeri iyice düşecek

Altın ve doları patlatacak enflasyon açıklaması! Türk lirasının değeri iyice düşecek

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, yıl sonu enflasyon rakamları beklentisini yükseltti. Açıklanan oranlar Türk lirasındaki değer kaybının hızlanacağını gösteriyor. Buna karşın yatırımcının dolar ve altına yönelerek fiyatların artmasına neden olacağı öngörülüyor.



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, yılın ikinci enflasyon raporunu açıkladı. Buna göre; Merkez Bankası, 2022 yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 23,2'den yüzde 42,8'e çıkardı. Kavcıoğlu, "Enflasyonun mayıstan sonra inmeye başlayacağını görüyoruz. Olumlu gelişmelerle enflasyonun düşündüğümüzün altında gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz. Halkımız bize güvensin, kalıcı fiyat istikrarını en kısa sürede sağlayacağız" dedi.

İBRE DOLAR VE ALTINA YÖNELECEK

Enflasyonun yıl sonunda yüzde 50'den fazla artacağının açıklanması Türk lirasındaki değer kaybının artacağı anlamına geliyor. Yüksek enflasyon nedeniyle Türk lirasında yaşanacak değer kayıplarını telafi etmek isteyen yatırımcı ise parasını güvenli liman olarak gördükleri altın ve dolara yönlendiriyor. Doların 2022 yılı içinde FED'in yapacağı faiz artırımlarıyla değerinin artacağına yönelik beklentiler döviz kuru üzerindeki baskıyı iyice körükleyecek.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön