10 / 05 / 2024

DASK bilgileri!

DASK bilgileri!

Konut ve binalar için yaptırılması gereken DASK'a dair merak ettiklerinizi haberimizin içerisinde bulabilirsiniz. İşte DASK bilgileri...



DASK bilgileri!

DASK bir diğer deyişle Zorunlu Deprem Sigortası, konutlara ve binalara yapılıyor. DASK sigortasının amacı, depremin yarattığı maddi zararların karşılanması için teminatların bir yerde toplanarak, depremin ve depremden dolayı meydana gelen zararların hasar tespiti yapılarak karşılanması olarak ifade ediliyor. Böylece, depremden sonra insanlar normal yaşamlarına daha hızlı bir şekilde dönebiliyor.


Söz konusu sigortası olmayan yapılar için, kiralama ve alım-satım gibi işlemler yapılamıyor. Daire üzerinde yapılacak bu işlemlerde mutlaka DASK belgesinin olması isteniyor. Peki DASK'a nasıl başvuruda bulunuluyor, merak ediyorsanız DASK bilgileri kapsamında yanıtlayalım.


DASK Zorunlu Deprem Sigortası yaptırmak için, DASK sigortasını düzenleyen en yakın sigorta acentesine veya banka şubesine DASK için gerekli belgeleri temin ederek gitmek yeterli oluyor. Peki DASK için gereken bilgi ve belgeler nelerdir?


DASK için gereken bilgi ve belgeler..

* Sigortalının adı, adresi, telefonu, varsa cep telefonu

* Sigortalının vergi kimlik numarası ve T.C. kimlik numarası

* Sigortalanacak yerin açık adresi

* Tapu bilgileri 

* Binanın inşa yılı 

* Binanın yapı tarzı

* Binanın toplam kat sayısı

* Binanın hasar durumu 

* Meskenin  brüt yüzölçümü 

* Meskenin  kullanım şekli 


Deprem sonrası DASK..

DASK poliçesine sahip konutlar, meydana gelen bir depremden sonra "ALO DASK"a bildirimde bulunuyor. Yapılan hasar ihbarından sonra olay yerine DASK adına görevlendirilen bağımsız hasar tespit görevlileri gönderiliyor.


Hasar tespit görevlileri..

Hasar tespit görevlileri; inceleme ve tespit raporlarını hazırlayan görevliler, sigortacılık sektöründe ilgili branşta çalışma ruhsatı bulunan deneyimli hasar eksperlerinden oluşuyor. Eksperlerin deprem hasar raporlarını sigortacılık standartlarına uygun şekilde oluşturabilmeleri için, kendilerine DASK tarafından ek eğitimler sunuluyor.


DASK iletişim bilgiler..

* Adres: Altunizade Mahallesi, Ord Prof. Fahrettin Kerim Gökay Caddesi, No: 20, 34662, Üsküdar / İstanbul

* E-posta : [email protected]

* Fax :90 (216) 474 23 64

* Telefon: ALO DASK - 125




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön