29 / 03 / 2024

DASK, İzmir’deki deprem bölgesinde çalışmalara başladı!

DASK, İzmir’deki deprem bölgesinde çalışmalara başladı!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Koordinatörü Erdal Turgut, İzmir'de meydana gelen depreme yönelik, çalışmalara başlandığını açıkladı. 



Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK),  İzmir  Seferihisar'da meydana gelen 6.6 şiddetindeki depreme yönelik geçmiş olsun mesajı yayınladı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; açıklama yapan DASK Koordinatörü Erdal Turgut;, DASK’ın tüm yöneticileri ile birlikte deprem bölgesinde olduğunu söyleyerek; “İzmir ve depremin hissedildiği çevre illere geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Enkaz altındaki vatandaşlarımızın bir an önce kurtarılmasını ve daha fazla can kaybı yaşanmamasını temenni ediyoruz” dedi. 

DASK, İzmir’deki deprem bölgesinde çalışmalara başladı!

DASK’ın ilgili kamu kurumlarıyla koordinasyon halinde hasar eksperlerini sahaya yönlendirdiğini ve hasar tespit çalışmalarını başlatmaya hazır olduğunu belirten Turgut, şu açıklamalara yer verdi: 

“DASK olarak tüm imkanlarımızla vatandaşımızın yanındayız. Zorunlu Deprem Sigortası poliçesi sahipleri, evleri depremde hasar gördüyse ALO DASK 125 çağrı merkezi, www.dask.gov.tr internet sitesi ve e-devlet üzerinden hasar ihbarı yapabilirler.”

Ege Bölgesi genelinde Zorunlu Deprem Sigortalı konut oranı yüzde 54 olarak kaydedildi. Bu konutların 635 bini İzmir’de yer alıyor. DASK, Türkiye'de meydana gelen depremler doğrultusunda binalarda oluşan hasarları tazmin ediyor.

Zorunlu Deprem Sigortası poliçesi sahipleri, ALO DASK 125 Çağrı Merkezi’nden, www.dask.gov.tr internet sitesinden ve e-devlet üzerinden hasar ihbarında bulunabiliyor.

DASK 20 yılda 440 milyon TL deprem hasar ödemesi yaptı!

Geri Dön