19 / 04 / 2024

DASK ne kadar 2018?

DASK ne kadar 2018?

2018 yılına ait DASK sigortası bedelleri Zorunlu Deprem Sigortası Tarife ve Talimat Tebliğinde değişiklik yapılmasına ilişkin tebliğ kapsamında bulunuyor. Peki, DASK ne kadar 2018?



2018 yılına ait DASK sigortası bedelleri 17 Ocak'ta Resmi Gazete'de yayımlanan Zorunlu Deprem Sigortası Tarife ve Talimat Tebliğinde değişiklik yapılmasına ilişkin tebliğ kapsamında yer aldı.

Tebliğe göre, asgari prim tutarı her halükarda deprem risk bölgesine göre birinci bölgeden beşinci bölgeye sırasıyla 95 TL, 70 TL, 55 TL, 45 TL ve 35 TL’den az olamayacak.

Aynı Tebliğin 3 üncü maddesinin birinci fıkrasında yer alan “170 bin TL” ibaresi de  “190 bin TL” olarak değiştirildi.

2018 deprem sigortası ücretleri
- Çelik / Betonarme Karkas Yapılar: 890 TL  

- Yığma Kagir Yapılar: 635 TL  

- Diğer Yapılar: 310 TL 

DASK sigortası nedir?

DASK, yani Zorunlu Deprem Sigortası, tüm binalar için gerekli olmasının yanı sıra devlet tarafından yaptırılması şart koşulan bir sigorta türü olarak karşımıza çıkıyor. 

Dask sigortası, deprem ve depremin neden olduğu maddi zararları teminat altına alır. Bu sebepler arasında depremin neden olduğu yangın, patlama ve yer kayması olabilir. Dask sigortalı binalarda temeller, ana duvarlar, bağımsız bölümleri ayıran ortak duvarlar, tavan ve tabanlar, merpenler, merpen boşlukları, koridorlar, çatılar ve bacalarda meydana gelen zararlar da teminat altındad oluyor.


DASK geçerlilik süresi ne kadar?


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön