19 / 04 / 2024

dask sigortası ne kadar

dask sigortası ne kadar

2018 yılına ait DASK sigortası bedelleri Zorunlu Deprem Sigortası Tarife ve Talimat Tebliğinde değişiklik yapılmasına ilişkin tebliğ kapsamında bulunuyor. Peki, DASK ne kadar 2018?

DASK poliçesi nedir?

Depremin verdiği zararların teminatı olarak ödenmesi zorunlu tutulan DASK poliçesi nedir? DASK poliçesi nasıl düzenlenir merak ediyorsanız, yanıtı için haberimizi inceleyebilirsiniz...

5 soruda DASK!

DASK, sürekli risk altında bulunan ülkemizdeki yapıları depremin olası zararlarından korumayı amaçlıyor. Dask devlet tarafından da zorunlu tutuluyor. İşte, 5 soruda DASK!

DASK ücretleri 2015!

Zorunlu Deprem Sigortası olan DASK, mesken ve işyeri gibi yapılar için yapılması zorunlu olan sigortalar olarak karşımıza çıkıyor. Peki, DASK ne kadar? İşte DASK ücretleri 2015..

DASK her sene yenilenir mi?

Senelik olarak yatırılan DASK her sene yenilenir mi? Merak ediyorsanız detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

DASK poliçesi hesaplama!

Depremin verdiği zararların teminatı olarak alınan DASK poliçesi hesaplama ve DASK hakkında bilgi için haberimizi inceleyebilirsiniz...

DASK sigortası ne kadar?

Devlet tarafından yapılması zorunlu kılınan DASK sigortası ne kadar? Yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

DASK sigorta bedeli nedir?

Yapılması zorunlu olan sigortalar arasında yer alan DASK sigorta bedeli nedir, ne kadardır? Detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Ev sahipleri dikkat! Konut sigortası ve DASK arasındaki fark nedir?

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından pek çok ev sahibi de DASK ile ilgili detayları araştırmaya başladı. Peki Konut sigortası ve DASK arasındaki fark nedir?

2024’te DASK’ ta yapılan değişiklikler neler?

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan, 2024 başından itibaren DASK kapsamında zorunlu deprem sigortasında bir takım değişikler olduğunu belirtti. Peki 2024’te DASK’ ta ne gibi değişiklikler yapıldı? İşte ayrıntılar...

DASK'ın 35,9 milyar TL'lik hasar ödemesinin yüzde 96'sı 6 Şubat depremleri için!

DASK tarafından, zorunlu deprem sigortası olup depremde hasar gören konutlara bugüne kadar toplam 35 milyar 906 milyon 326 bin TL'lik hasar ödemesi gerçekleştirildi.

Konut sigortası nedir, neleri kapsar? Konut sigortası fiyatı 2023 ne kadar? 

Deprem ülkesi olan Türkiye'de konut sigortasının detayları merakla sorgulanıyor. Peki, Konut sigortası nedir, neleri kapsar? Konut sigortası fiyatı 2023 ne kadar? 

DASK gidiyor yerine Zorunlu Afet Sigortası ZAS geliyor!

17 Ağustos 1999 yılında yaşanan büyük Marmara depremi sonrasında yaptırılması zorunlu hâle gelen DASK’ın yerine zorunlu afet sigortası ZAS geliyor.  Peki ZAS neleri kapsayacak? ZAS ne zaman uygulanmaya başlanacak?

Genel Sağlık Sigortası primleri Temmuz'da ne kadar olacak? Bir bir hesaplandı! Zamdan sonra ne kadar GSS primi ödenecek?

Asgari ücrete Temmuz ayında yapılacak olan ara zamdan etkilenecek kalemlerden biri de Genel Sağlık Sigortası (GSS) primleri olacak. Peki zamdan sonra ne kadar GSS primi ödenecek?

DASK yerine zorunlu afet sigortası devri başlıyor!

DASK yerine artık bütün afetleri kapsayan zorunlu afet sigortası devri başlıyor. İşte detaylar!

Deprem sonrası DASK toplam ne kadar ödeme yaptı?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Meydana gelen deprem felaketinin hemen ertesinde AFAD’a 100 milyar TL tahsis ettik. Şu ana kadar da yaklaşık 40 milyar TL nakit aktarımı gerçekleştirdik ve DASK çerçevesinde bugüne kadar toplam 11,5 milyar TL hasar ödemesi yaptık" dedi.

100 metrekare evin DASK sigortası ne kadar? En ucuz DASK kaç para?

DASK konusuna dair şu sıralarda pek çok soru sorulmaktadır. İşte onlardan bazıları ve merak edilen o yanıtlar!

DASK deprem sigortası nasıl ödenir? DASK 2023 ne kadar ödeme yapar?

DASK deprem sigortası şu sıralarda gündemde olan konulardan biridir. DASK yaptıracak kişiler bu konu hakkında detaylı bilgi almak için hummalı bir araştırma içine girdiler. İşte detaylar!

DASK ödemesi nereden yapılır? DASK ödemeleri ne zaman yapılacak? DASK ağır hasarlı binaya ne kadar ödeme yapar?

DASK ödemeleri gündemde yer alan konulardan biridir. Vatandaşlar, DASK ödemelerinin ne zaman yatacağını merakla sorguluyor. İşte detaylar!

Doğru konut sigortası nasıl yapılır? DASK ve konut sigortası alırken nelere dikkat edilmeli! İşte püf noktaları!

Şubat ayında Kahramanmaraş başta olmak üzere toplam 11 ilimizi derinden etkileyen deprem felaketi sonrası DASK ve konut sigortalarına olan talep de arttı. Ancak uzmanlar DASK ve konut sigortası yaptırmak isteyenleri uyararak bazı püf noktalarına dikkat etmelerini öneriyor.

Ev sahipleri ve kiracılara son dakika uyarısı! DASK ve konut sigortası poliçelerinde bunlara dikkat!

Türkiye'de 11 ilde büyük yıkıma neden olan Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından  DASK ve konut sigortası detayları sık sık araştırılıyor. Uzmanlar iki sigorta türü arasındaki farkları ile ilgili bilgileri paylaştı ve uyarılarda bulundu.

dask sigortası ne kadar Haberi

dask sigortası ne kadar

2018 yılına ait DASK sigortası bedelleri 17 Ocak'ta Resmi Gazete'de yayımlanan Zorunlu Deprem Sigortası Tarife ve Talimat Tebliğinde değişiklik yapılmasına ilişkin tebliğ kapsamında yer aldı.

Tebliğe göre, asgari prim tutarı her halükarda deprem risk bölgesine göre birinci bölgeden beşinci bölgeye sırasıyla 95 TL, 70 TL, 55 TL, 45 TL ve 35 TL’den az olamayacak.

Aynı Tebliğin 3 üncü maddesinin birinci fıkrasında yer alan “170 bin TL” ibaresi de  “190 bin TL” olarak değiştirildi.

2018 deprem sigortası ücretleri
- Çelik / Betonarme Karkas Yapılar: 890 TL  

- Yığma Kagir Yapılar: 635 TL  

- Diğer Yapılar: 310 TL 

DASK sigortası nedir?

DASK, yani Zorunlu Deprem Sigortası, tüm binalar için gerekli olmasının yanı sıra devlet tarafından yaptırılması şart koşulan bir sigorta türü olarak karşımıza çıkıyor. 

Dask sigortası, deprem...