20 / 04 / 2024

DASK’ın hasar ödeme kapasitesi 20 milyar TL!

DASK’ın hasar ödeme kapasitesi 20 milyar TL!

Çalışmalarıyla dünyaya örnek olan DASK'ın büyük bir depremde hasar ödeyebilme kapasitesi 20 milyar liraya ulaştı.



Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), depremlerin sigortalı konutlarda neden olduğu hasarlar için 200 milyon liraya yakın hasar ödemesi yaptı. DASK'ın büyük bir depremde hasar ödeyebilme kapasitesi 20 milyar liraya ulaştı. 

DASK’ın hasar ödeme kapasitesi 20 milyar TL!

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre, DASK Genel Koordinatörü İsmet Güngör, 20 yılda 17 Ağustos'u yaşamamış yeni bir nesil yetiştiğini belirterek, "Her 2 evden 1'ini zorunlu deprem sigortasıyla güvenceye aldık. Ama her 2 kişiden 1'i de depreme karşı herhangi bir önlem almadıkları halde güvende olduğuna inanıyor. Sigortalı olmayan bu kesime deprem riskini anlatmalı ve bu risk karşısında çaresiz olmadıklarını göstererek zorunlu deprem sigortası yaptırmaya ikna etmeliyiz" dedi.
 


Hedef yüzde 100 sigorta

İsmet Güngör, yüzde 100'ü sigortalı Türkiye hedeflediklerini belirterek şöyle konuştu: "1999 yılında depreme karşı güvence altına alınmış konut sayısı 500 bin civarında iken, bugün bu rakam 9 milyonun üzerine çıktı. Zorunlu deprem sigortası yaptıranların pek çoğu, bu sayede hayatlarında ilk kez bir sigorta ürünü ile tanıştı."
 
DASK'ın Türkiye'deki çalışmaları, Pakistan, İran, Güney Kore, Kazakistan Azerbaycan, Özbekistan, Moğolistan, Romanya gibi ülkeler başta olmak üzere birçok ülkeye örnek oldu.

Kentsel dönüşüme DASK desteği!


Geri Dön