18 / 04 / 2024

DASK’ta lider şehir Düzce!

DASK’ta lider şehir Düzce!

DASK’a iller bazında bakıldığında 1999 yılındaki depremden en büyük yarayı alan Düzce, Bolu, Yalova ve Sakarya’nın önde olduğu görülüyor…



17 Ağustos 1999 ve ardından 12 Kasım 1999... Türkiye Cumhuriyeti açısından iki büyük acı tarih. Önce büyük Marmara Depremi, ardından devamı olarak Düzce Depremi. Kaybedilen birlerce can... Yine bu sürede farklı bölgelerde depremler yaşanmaya devam etti, can kayıpları oldu. Özellikle yaşanan bu iki büyük depremle birlikte zorunlu deprem sigortası (ZDS) konusunda önemli bir bilinç oluşmuş durumda.

ZDS’si bulunan konut sayısının 8,6 milyona ulaştığını söyleyen DASK Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kayacı, bu alanda sigorta oranının yüzde 50’yi bulduğunu ifade ediyor. Murat Kayacı’nın verdiği bilgiye göre, ZDS oranı en yüksek bölge yüzde 59 ile Marmara. Onu yüzde 48 ile Ege ve yüzde 47 ile İç Anadolu izliyor. İller bazında bakıldığında ise 1999 yılındaki depremden en büyük yarayı alan Düzce, Bolu, Yalova ve Sakarya’nın önde olduğu görülüyor. Düzce yüzde 96 ile açık ara lider. Bolu’da oran yüzde 81, Yalova’da yüzde 79 ve Sakarya’da yüzde 75 seviyesinde.

Murat Kayacı, geliştirdikleri yeni DASK Afet Yönetim Sistemi projesinin afet yönetiminde dünyaya referans olabilecek yatırım ve işbirlikleriyle yürüdüğünü de söylüyor. Buna göre son yıllarda başta Pakistan, İran, Güney Kore, Kazakistan, Azerbaycan, Özbekistan, Moğolistan ve Romanya gibi ülkeler olmak üzere birçok ülke DASK’ın Türkiye’deki çalışmalarını model alıyor.


Geri Dön