18 / 04 / 2024

Murat Kayacı

Murat Kayacı

DASK’a iller bazında bakıldığında 1999 yılındaki depremden en büyük yarayı alan Düzce, Bolu, Yalova ve Sakarya’nın önde olduğu görülüyor…

Murat Kayacı: DAKS'ın 15 milyar TL ödeme gücü var!

DASK Yönetim Kurulu Başkanı Kayacı, DASK’ın bugünkü sigortalılık oranına göre tek bir deprem için sahip olduğu 15 milyar liralık ödeme gücünün, 17 Ağustos 1999 Marmara depreminden sonra aldığı yolu ortaya koyan önemli bir gösterge olduğunu söyledi.

Murat Kayacı: Türkiye'de iki konuttan biri sigortalı!

DASK Yönetim Kurulu Başkanı Kayacı: "Şu an 8 milyon sigortalı sayısına ulaştık. Ülkemizdeki yaklaşık her iki konuttan biri sigortalı." dedi.

Murat Kayacı: Deprem sigortalı konut sayısı 7 milyona ulaştı!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kayacı, “Bugün zorunlu deprem sigortalı konut sayısı 7 milyona ulaştı. Sigortalılık oranı ise Türkiye çapında yüzde 40’a yükseldi."dedi.

Zorunlu Deprem Sigortası ile konutunuz güvende!

DASK Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kayacı, Marmara depreminden bu yana geçen 19 yılda deprem bilinci ve sigortalılık oranında çok önemli mesafe katedildiğini belirterek, Zorunlu Deprem Sigortası ile konutların güvence altına alındığını söyledi.

DASK'ın tek deprem için ödeme gücü 18 milyar TL'ye ulaştı!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kayacı, "DASK olarak tek bir depremde ödeme gücümüz, kendi kaynaklarımız ve reasürans korumasıyla birlikte 18 milyar TL’ye ulaştı." diye açıklama yaptı. 

DASK Afet Yönetim Sistemi dünyaya referans olacak!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kayacı yaptığı açıklamada "Afet derecesinde sayılabilecek olası büyük depremler için gerçekleştirdiğimiz yeni DASK Afet Yönetim Sistemi projemiz, konusunda dünyaya referans olabilecek yatırım ve iş birlikleriyle yürütülüyor." dedi..

DASK'lı konut sayısı 8,5 milyona ulaştı!

Türkiye genelinde zorunlu deprem poliçelerinin sayısı 8,5 milyon olarak açıklandı. DASK Yönetim Kurulu Başkanı ve Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürü Murat Kayacı, “Türkiye genelinde sigortalılık oranı yüzde 48’e yükseldi” dedi.

Deprem güvencesi için günde 50 kuruş ayıramaz mısınız?

DASK verilerine göre, Türkiye’de zorunlu deprem sigortalı konutların sayısı 8 milyonu aştı. DASK Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kayacı, 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada "Günde sadece 50 kuruş ayırarak konutları depreme karşı sigortalamak mümkün" dedi…

5 senede sigortalı konut sayısı yüzde 102 arttı!

DASK Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kayacı, ''Son 5 sene içerisinde sigortalı konut sayısında yüzde 102 artış gerçekleşirken, 2012 yılında yüzde 23 olan sigortalılık oranı ise bugün itibarıyla yüzde 46’ya yaklaştı'' dedi.

Murat Kayacı: DAKS'ın 15 milyar TL ödeme gücü var!

DASK Yönetim Kurulu Başkanı Kayacı, DASK’ın bugünkü sigortalılık oranına göre tek bir deprem için sahip olduğu 15 milyar liralık ödeme gücünün, 17 Ağustos 1999 Marmara depreminden sonra aldığı yolu ortaya koyan önemli bir gösterge olduğunu söyledi.

Murat Kayacı: Türkiye'de iki konuttan biri sigortalı!

DASK Yönetim Kurulu Başkanı Kayacı: "Şu an 8 milyon sigortalı sayısına ulaştık. Ülkemizdeki yaklaşık her iki konuttan biri sigortalı." dedi.

Türkiye'de 500 bin deprem teminatlı konut var!

Türkiye'de her 10 evin 4'ünün Zorunlu Deprem Sigortası olduğunu belirten DASK Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kayacı, sigortanın her zaman gerekli olduğunu vurgulayarak, "Türkiye'deki tüm konutların güvence altına alınması son hedefimiz" dedi.

Türkiye'deki konutların yüzde 42,1'i DASK'lı!

DASK Başkanı Murat Kayacı, büyük ilgi gören “Afet Bonusu” ihraçlarının güncellenerek 100 milyon dolar olarak devam ettiğini söyledi. Kayacı, “Afet Yönetim Projesi”yle de özellikle hasar konusunda sigortalılara daha hızlı ulaşacaklarını vurguladı.

DASK'lı konut sayısı 7 milyonu aştı!

Marmara depreminin, ülkemizde deprem algısı açısından bir dönüm noktası olduğunu ifade eden DASK Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kayacı, bu durumun deprem sigortasını da aynı biçimde geliştirdiğini kaydetti.

2017'ye kadar 10 milyon konut DASK'lı olacak!

1999 yılında 500 bin deprem teminatlı konut varken bu rakamın bugün 7 milyonu geçtiğini söyleyen DASK Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kayacı, 2017 yılı sonuna kadar zorunlu deprem sigorta poliçe sayısını 10 milyona çıkartacaklarını söyledi.

7 milyon konut deprem sigortalı!

DASK Başkanı Murat Kayacı, deprem sigortalı konut sayısının 7 milyonu bulduğunu bildirdi. Sigortalılık oranını yüzde 40 olarak açıklayan Kayacı, “Sisteme dâhil etmemiz gereken çok konut olduğunu unutmuyoruz. “ dedi.

Murat Kayacı Haberi

Murat Kayacı

17 Ağustos 1999 ve ardından 12 Kasım 1999... Türkiye Cumhuriyeti açısından iki büyük acı tarih. Önce büyük Marmara Depremi, ardından devamı olarak Düzce Depremi. Kaybedilen birlerce can... Yine bu sürede farklı bölgelerde depremler yaşanmaya devam etti, can kayıpları oldu. Özellikle yaşanan bu iki büyük depremle birlikte zorunlu deprem sigortası (ZDS) konusunda önemli bir bilinç oluşmuş durumda.

ZDS’si bulunan konut sayısının 8,6 milyona ulaştığını söyleyen DASK Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kayacı, bu alanda sigorta oranının yüzde 50’yi bulduğunu ifade ediyor. Murat Kayacı’nın verdiği bilgiye göre, ZDS oranı en yüksek bölge yüzde 59 ile Marmara. Onu yüzde 48 ile Ege ve yüzde 47 ile İç Anadolu izliyor. İller bazında bakıldığında ise 1999 yılındaki depremden en büyük yarayı alan Düzce, Bolu, Yalova ve...