29 / 03 / 2024

Datça Arıtma Tesisi yenilendi!

Datça Arıtma Tesisi yenilendi!

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon (MUSK) Genel Müdürlüğü Dairesi Başkanlığı tarafından, Datça Atıksu Arıtma Tesisi Terfi Merkezi yenilendi.



MUSK ekipleri halk sağlığı ve daha verimli arıtma gerçekleştirebilmek için Datça Atıksu Arıtma Tesisi (AAT) Terfi istasyonunu yeniledi. 

2008 yılında devreye alman terfi istasyonunun yıpranması nedeniyle istasyonda incelemelerde bulundu. 2 incelemelerin sonucunda pompa ve taşıma klavuzları değiştirilerek bakım onarım ve yenileme çalışmaları tamamlandı. 



Başkanlığına bağlı olan ve Datça nüfusunun %70'ine hizmet veren AAT 2 nolu terfi istasyonun unda yapılan Konu hakkında bilgi veren MUSK Genel Müdürü Baki Ülgen, tüm ilde daha verimli arıtma için çalıştıklarını ve bu nedenle tüm Arıtma Tesislerinde çalışmalar m sürdüğünü belirtti. Son olarak Datça AAT 2 nolu Terfi stasyonunda gerçekleştirdikleri çalışma ile Datça'da ki atık suyun daha verimli arıtılacağım vurgulayan Ülgen " Ekiplerimiz uzun yıllardır devrede olan terfi istasyonundaki yıpranması nedeniyle yenilenmesi gereken parçaları tespit etti. Bu incelemeler sonucu gerekli görülen parçaların değişimi yapılırken istasyonun binada da gerekli tadilatları gerçekleştireceğiz" diye konuştu.



Gazete Yankı


Geri Dön