19 / 04 / 2024

Datça Arıtma Tesisi modern bir yapıya kavuştu!

Datça Arıtma Tesisi modern bir yapıya kavuştu!

MUSKİ ekipleri halk sağlığı ve daha verimli arıtma gerçekleştirebilmek için Datça Atıksu Arıtma Tesisi (AAT) ana Terfi istasyonunu yeniledi.MUSKİ Genel Müdürlüğünde görevli uzmanlar tarafından istasyonda incelemelerde bulunuldu.



MUSKİ ekipleri halk sağlığı ve daha verimli arıtma gerçekleştirebilmek için Datça Atıksu Arıtma Tesisi (AAT) ana Terfi istasyonunu yeniledi. Terfi istasyonunda bazı bölümlerin yıpranması nedeniyle MUSKİ Genel Müdürlüğünde görevli uzmanlar tarafından istasyonda incelemelerde bulunuldu. 


MUSKİ Tesisler Daire Başkanlığına bağlı olan ve Datça nüfusunun %70'ine hizmet veren AAT ana terfi istasyonunda, eskiyip çürüyen hatlarda devamlı yaşanan patlakların önüne geçmek ve yeni bir sistem oluşturmak adına çalışma başlatıldı. Pazartesi günü Arıtma Tesisleri Doğu Bölgesi Şube Müdürlüğü personelince başlatılan çalışma kapsamında çürümüş ve görevini yerine getirmeyen üç adet terfi pompası basma hattı ve kollektör hattı değiştirildi. İki günlük çalışmanın ardından tamamlanan revize işlemleri sonucu Datça AAT ana Terfi İstasyonu daha modern bir yapıya kavuşarak antma işlemini daha hızlı ve sağlıklı olarak gerçekleştirebilecek. 


Konu hakkında bilgi veren MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, tüm ilde daha verimli arıtma için çalıştıklarını ve bu nedenle tüm Arıtma Tesislerinde çalışmaların sürdüğünü belirtti. 


Son olarak Datça AAT ana Terfi İstasyonunda gerçekleştirdikleri çalışma ile Datça'da ki atık suyun daha verimli arıtılacağım vurgulayan Ülgen" Ekiplerimiz gerçekl eştir d ikleri çalışma ile Datça AAT yi daha modern bir yapıya kavuşturdu. 


Hattın üzerinde bulunan ve pompaların darbelerini alan hidrolik tank yeni teknoloji koç darbesi emiş sistemi ile değiştirildi. Bu değişiklikle birlikte AAT'de hem alan kazancı sağlanmakta hem de hidrolik tankın patlama riskini ortadan kalkmaktadır" dedi. 


Gazete Şah


Geri Dön