26 / 04 / 2024

Datça koyundaki arazinin vasfının değiştirilmesi TBMM'de!

Datça koyundaki arazinin vasfının değiştirilmesi TBMM'de!

Muğla'nın Datça ilçesindeki bir koyda bulunan arazinin vasfının değiştirilmesi ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığının yetkili kılınması meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Ergun, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun, Muğla'nın Datça ilçesindeki bir koyda bulunan arazinin vasfının değiştirilmesine ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığının yetkili kılınmasına ilişkin soru önergesi verdi. Ergun, sorusunun Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

İYİ Parti'li Ergun, ''Aşağıdaki sorularımın Cumhurbaşkanı Yardımcı Fuat Oktay tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim'' diye konuştu.

Ergun, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Muğla ilimizin Datça ilçesindeki Kargı Koyu'nda 213 ada 1 parselde bulunan arazi üzerinde; otel alanı, günübirlik tesis alanı ve otopark alanı yapmak gibi amaçlarla Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın yetkili kılındığı, 5 Nisan 2021 Tarihli ve 3778 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile kamuoyuna duyurulmuştur. Antik çağlardan bu yana “yarımadaların en güzeli” olarak bilinen Datça'nın en güzel yerlerinden birisi olan Kargi Koyu'nun ilgili Cumhurbaşkanlığı Kararı ile yapılaşmaya açılması, bölgenin doğal, tarihi ve kültürel zenginliklerini büyük ölçüde yok edecektir. Dolayısıyla bu kararın geri alınması ve bölgedeki yapılaşmanın önüne geçilmesi gerekmektedir. Doğal yapısıyla Türkiye'nin nadir coğrafyalarından biri olan ve otuz yıl önce tamamı Özel Çevre Koruma Bölgesi olarak belirlenen Datça'nın söz konusu zenginliklerinin korunması ülkemizin taraf olduğu uluslararası sözleşmelerin de gereğidir.''

Datça koyundaki arazinin vasfının değiştirilmesi TBMM de!

İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun'un soruları:
1. Kargı Koyu'nda bulunan söz konusu arazi üzerinde böyle bir kararın alınmasındaki kamu yararı nedir? 

2. Cumhurbaşkanlığı tarafından bu karar alınırken, bölgedeki yaşayan vatandaşlarımızın, bölgedeki sivil toplum kuruluşlarının ve yerel yönetimlerin görüşü alınmış mıdır? Eğer görüşleri alındıysa, bu kesimlerin görüş ve düşünceleri nedir? 

3. Bölgenin doğal, tarihi ve kültürel önemi dikkate alındığında, Cumhurbaşkanlığı'nın bu kararı gözden geçirme veya iptal etmek gibi bir çalışması var mıdır?

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com


Geri Dön