26 / 04 / 2024

Dati Ataköy İstanbul Turizm Merkezi için başvuru yaptı!

Dati Ataköy İstanbul Turizm Merkezi için başvuru yaptı!

Dati Yatırım Holding A.Ş., İstanbul Turizm Merkezi projesi kapsamında yapımına başladığı ve planladığı projeler için bugün bakanlığa başvuruda bulundu. Projede yapımı devam eden marina dışında otel, apartlar ve AVM planlanıyor...




Dati Yatırım Holding A.Ş., İstanbul Turizm Merkezi projesi kapsamında yapımına başladığı ve planladığı projeler için bugün bakanlığa başvuruda bulundu.


1 milyar 460 milyon TL'ye mal olan projede 481 oda kapasiteli otel, 2 ayrı blok olmak üzere 99 ve 82 daireli apartlar ve 400 mağazanın yer alacağı Alışveriş ve Yaşam Merkezi yapacak.


Projede yapılacak olan apartlardaki 1+1,2+1,3+1+4+1 penthouse olarak tasarlanan daire tipleri proje aşamasında netlik kazanacak.


Dati Ataköy İstanbul Turizm Merkezi için başvuru yaptı!


Yapımı devam etmekte olan Mega Yat Limanı proje alanı, mevcut marinanın batısında bulunan boş alanda 167 bin 000 metrekarelik kısmı, karada 167 bin metrekaresi denizde olmak üzere toplam yaklaşık 334 bin metrekarelik alanı kapsıyor.


Yapılması planlanan yat limanının ortalama 461 adet yata hizmet verecek. İnşaatı devam eden marina, 553 metre rıhtım ve 1100 metre mendirek korumasında,her biri 155 metre boyunca 7 dizi yüzen beton duba ve bunlara bağlı finger iskelelerden oluşacak





Gülcihan YELKENCİ/Emlakkulisi.com


Dati Ataköy İstanbul Turizm Merkezi'nin ÇED raporuna itiraz!


Haber Vahdet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Dati Yatırım Holding, Ataköy sahilini yeniden inşa edecek.

 5 parsel arsa üzerinde 481 oda kapasiteli otel, 82 ve 99 daireli apartlarla birlikte alışveriş ve yaşam merkezi olacak. AVM’nin içerisinde 400 dükkanın yer alması planlanıyor. Yapımı devam etmekte olan mega yat limanı, mevcut proje kapsamında olacak. Dev proje kapsamında inşa edilecek apart daireler 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 şeklinde tasarlanacak. Otel, apartlar ve AVM bölümünün toplam 1 milyar 460 milyon liraya mal olması bekleniyor.


Vahdet Gazetesi


Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Tepki çeken dev inşaat projelerine bir yenisi daha eklendi. Ataköy sahiline 481 oda kapasiteli otel, 2 ayrı blok halinde apartlar ve AVM yapılacak. 


Mimarlar Odası, doğal dengeyi bozacak projeye tepki gösterdi İstanbul'da karada yer kalmadı, sahiller doldurularak ranta açılıyor... Ataköy sahilinde kamuoyunun tepkisini çeken dev inşaat projelerine bir yenisi daha eklendi. 


"İstanbul Turizm Merkezi" projesi kapsamında sahilde 481 oda kapasiteli otel, 2 ayrı blok halinde 99 ve 82 daireli apartlar ve AVM yapılacak. İstanbul Mimarlar Odası proje için doğal kıyı çizgisi bozularak denize dolgu yapılmasına tepki göstererek projeye karşı hukuki girişimlerde bulunacakları açıklamasında bulundu. 


400 MAĞAZALIK AVM YAPILACAK 

Dati Holding tarafından üst kullanım hakkı TOKİ'ye ait olan toplam 210 bin metrekarelik arazide yapılacak projenin ÇED süreci 30 Aralık günü başladı: Askıya çıkan ÇED dosyasında yer alan bilgilere göre Bakırköy Zeytinlik Mahallesi'ndeki alanın 137 ve 142 numaralı parsellerine alışveriş merkezi, 165 ve 166 numaralı parsellerine otel inşa edilecek. Apartların biri 144. parsele, diğeri de 165. parsele yapılacak. AVM' de 400 adet dükkan olması öngörülüyor. 


YAT LİMANI İNŞAATI BAŞLADI 

Proje alanının güneyinde yer alan "Mega Yat Limanı" için ise Çevre Bakanlığı tarafından 2007'de ÇED olumlu karan alınmıştı. İzin doğrultusunda yapımı devam etmekte olan Mega Yat Limanı proje alam mevcut marinanın batısında yer alıyor. Limanın ortalama 461 adet yata hizmet vermesi planlanıyor. 


AVM'NİN TOPLAM MALİYETİ 500 MİLYON DOLAR 

1. derece deprem bölgesinde yükselecek 75 metrelik gökdelenler için yasal süreç başladı. Proje kapsamında yapılacak olan otel, apart ve AVMnin toplam maliyeti 500 milyon dolar olarak hesaplandı. 


Balık üreme koyu artık yok oldu 

PROJEYE tepki gösteren Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şube Sekreteri Ali Hacıalioğlu, projeye alan yaratmak için Ataköy sahilinde dolgu yapılan bölgenin kendine özgü doğal karakteri olduğunu dile getirerek "Burası İstanbul'un nadir kalan balık üreme koylarından biriydi. Ekolojik anlamda da büyük öneme sahipti ama maalesef burayı yasalara aykırı şekilde kimin nasıl yetki verdiği bile kamuoyunda yeterince bilinmeden doldurdular. Dolguların kendisi felakettir. Oda olarak hukuki girişimlerimiz olacak. Ataköy gibi İstanbul'da doğal olarak kalmış tek kıyı alanını yoğun şekilde imara açmak büyük bir talan" dedi.


Sözcü


Haber Yurt Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Ataköy sahil şeridindeki tüm parseller inşaat ile doldurulunca sıra denize geldi. Hafriyat kamyonları ile deniz 140 bin metrekare doldurularak yeni inşaat alanı ortaya çıkarılıyor.


Yurt Gazetesi-Mehmet Demirkaya/ Türkiye’nin en büyük armatörlerinin ortak olduğu DATİ Yatırım Holding, Bakırköy sahilindeki marina sahasına Türkiye’nin en büyük AVM’sini yapacak. AVM’nin taban oturum alanı 120 bin metrekare olacak. Kalkavan, Kaptanoğlu ve Sabancı gibi ünlü ailelerin de ortak olduğu ve başkanlığını ünlü armatörlerden Fuat Miras’ın yaptığı DATİ Holding, Türkiye’nin en büyük AVM’si için harekete geçti. DATİ, Maliye Hazinesi’nden üst kullanım hakkını aldığı marina sahasına, 400 dükkânlık AVM yapacak.



ÇED için başvuru yapıldı


DATİ Yatırım Holding A.Ş. Bakırköy sahilinde bulunan, Galleria AVM’den İDO iskelesine kadar uzanan ve toplam 5 parseli kapsayan alanla ilgili olarak geliştirdiği projeyi, İstanbul Valiliği’ne sundu. İstanbul Valiliği Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, proje ile ilgili ÇED sürecinin başladığını duyurdu. Söz konusu sahaya 481 odalı bir otel, iki ayrı bloktan oluşacak toplam 181 daireli apartlar ve AVM yapılacak.


Projenin toplam bedeli 500 milyon dolar. Dosya bilgisine göre sadece AVM’nin taban oturum alanı 120 bin metrekare. Otelin taban alanı 10 bin, apart bloklardan biri 3 bin diğeri ise 2 bin 200 metrekarelik bir taban alanına sahip olacak. Söz konusu parseller üzerinde bulunan Ataköy Sheraton otelin 285 odalı olduğu düşünüldüğünde, yeni yapılacak 481 odalı otelin çok daha büyük olacağı varsayılabilir. AVM’nin yapılacak 142 nolu parselin toplam büyüklüğü 141 bin metrekare. AVM için yaklaşık 5 metre derinliğinde kazı yapılacak ve yine yaklaşık 390 bin ton toprak çıkartılacak. Bakırköy Belediyesi’nin verilerine göre, yapılacak olan toplam inşaat(KAKS=0.50) miktarı yaklaşık 70 bin metrekareyi geçmemesi gerekiyor. Ve yapılacak olan inşaatın yüksekliği de üç katla sınırlandırılmış durumda. Valiliğe verilen dosyadaki bilgiye göre otelin taban oturum alanı 120 bin metrekare olarak belirtildi. Yapılacak AVM tek kat dahi yapılsa, 70 bin metrekarenin çok üzerinde gözüküyor. Bu durumda yakında bölgenin imar planlarında, Bakanlık üzerinden bir imar değişikliğine gidilecek.


Bakırköy’e 5. AVM


Bakırköy'ün merkezini oluşturan eski yerleşim alanı içerisine bu proje ile beşinci AVM yapılmış olacak. Türkiye’nin en büyük AVM’lerinden birini oluşturan Marmara Forum, Türkiye’nin ilk AVM’si olarak kabul edilen Galleria, Capacity ve Carousel AVM oldukça fazla bir çekim alanı oluşturuyor. Çevre ilçelerden binlerce insan bu AVM’ler için Bakırköy’e akın ediyor. Söz konusu

AVM’lerin çevresindeki trafik her geçen gün daha fazla sıkıntı yaratıyor. Sahile yapılacak olan yeni bir AVM trafik sıkıntısını katlayacağı aşikâr.


Yurt Gazetesi




Geri Dön