25 / 04 / 2024

Davut Çetin:Antalya'nın ulaşım yatırımları yetersiz!

Davut Çetin:Antalya'nın ulaşım yatırımları yetersiz!

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve ilgili bakanların katılımıyla düzenlenen 8'inci Ticaret ve Sanayi Şurası'nda, Antalya'nın sorunları ve çözüm önerilerine ilişkin sunum yaptığını belirtti.



 Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, "Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun turizme yönelik destek paketi sözünü en kısa sürede hayata geçirilmesini beklediklerini söyledi. Çetin, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve ilgili bakanların katılımıyla düzenlenen 8'inci Ticaret ve Sanayi Şurası'nda, Antalya'nın sorunları ve çözüm önerilerine ilişkin sunum yaptığını belirtti. Sunumunda Antalya'da turizmin 12 aya yayılamadığını, çok sayıda otelin kış aylarında kapanmak ya da eleman çıkarmak zorunda kaldığını düe getirdiğini anlatan Çetin, otellerin açık kalması ve istihdamın sürdürülmesi için kış aylarında SGK primlerinin devlet tarafından karşılanması veya prim desteği verilmesinin son derece önemli olduğunu vurguladığını aktardı. Bunun üzerine Başbakan Davutoğlu'nun turizm sektöründe kış aylarında SGK prim desteği için çalışma başlatılacağını ve bu talebin karşılanacağını beyan ettiğini dile getiren Çetin, bu destek paketinin hayata geçirilmesiyle turizme önemli bir katkı sağlanacağını vurguladı. Antalya'nın sorunlarına da değinen Çetin, kentin ulaşım yatırımlarının yetersiz olduğunu enerji altyapısına ilişkin de sıkıntılar yaşandığını ve elektrik kesintilerinin turizm ve ticareti olumsuz etkilediğini söyledi. 


Bir HES için bir vadi yok edilmemeli 

Çetin, turizmde Rusya pazarıyla ilgili endişelerinin devam ettiğini ve martta düşüş oranının yüzde 56'ya çıktığını dile getiren Çetin, "Uçaklara verilen akaryakıt desteğinin süresinin uzaması, Avrupa pazarlarında da destek verilmesi, koltuk desteğinin gündeme alınması gerekli. Rusya vatandaşlarına pasaportsuz giriş için çalışmaların tamamlanmasını bekliyoruz" dedi. 


Tarımda Kumluca, Finike, Manavgat gibi yoğun tarım ve sera bölgelerinin Organize Tarım Bölgesi olan edilmesi gerektiğini belirten Çetin, gıda ihtisas sanayi projelerinin hayata geçirilmesini önerdiklerini vurguladı. Çetin, "Bölge oda ve borsalarımız, turizm ve tarım alanlarına zarar veren maden, taş ocağı ve HES projelerine izin verilmemesi görüşünde. 10 otelin ihtiyacını karşılayamayacak bir HES için bir vadi yok edinmemeli" diye konuştu. 


Dünya



Geri Dön