26 / 04 / 2024

Davut Karadavut kimdir?

Davut Karadavut kimdir?

Yozgat Kadışehri Belediye Başkanı Davut Karadavut kimdir? Davut Karadavut, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Davut Karadavut, ne zamandan beri belediye başkanı olarak hizmet veriyor? İşte Davut Karadavut...



Davut Karadavut kimdir?

Davut Karadavut, 1970 yılında Kadışehri'de doğdu. İlk okulu Kadışehri'nde orta ve lise öğrenimini ise Yozgat İmam Hatip Lisesisinde tamamladı.


Vatani görevibi 1990 yılında  İzmir  Güney Deniz Saha Komutanlığında yaptı. İlçe merkezinse inşaat malzemeleri ve nakliye işleri yaptı. Evli ve 3 çocuk babasıdır.


Mesajı:

"Bilindiği üzere. belediyecilik,asli görev olarak fiziksel,sosyal ve biyolojik açıdan hizmet eden ve diğer hizmetleri de bu prensip üzerine bina eden kurumlardır.

Bizim belediyecilik anlayışımızda,"HALKA HİZMET,HAKK´A HİZMETTİR"düsturuyla oy veren-vermeyen ayrımı yapmadan eşit şekilde hizmet götürmek vardır.Göreve başlayışımızın ikinci yılında da verilen sözleri, birer birer yerine getirmenin verdiği mutluluğu hep birlikte yaşıyoruz.

Bir çok medeniyetlere ev sahipliği  yapan ve köklü bir tarihe sahip olan Kadışehri, 1976 yılında belediye teşkilatına kavuşmuşve 1991 yılından itibaren de ilçe belediyesi olarak hizmetlerini sürdürmektedir.Tabii ki belediyecilik sadece alt yapı hizmetlerinin yerine getirilmesiyle sınırlı değil ve olmamalı da. İşte bu düşünce ve hizmet düsturuyla her geçen gün gelişme ve ilerleme kaydedilen şehrimizde, sosyal ve kültürel olgulara da gereken önem verilerecek, çevresel düzenleme ve diğer unsurlar da göz ardı edilmeyecektir.Bundan iki yıl önce göreve talip olurken; eğitim, imar, çevre, alt yapı, spor, kültür,sosyal ve kültürel açıdan"YAŞANILABİLİR BİR KADIŞEHRİ" sözü verdiğimizi asla unutmuyoruz.

İlgili kurum ve kuruluşlarla  yapılan işbirliğiyle kentimiz, her geçen gün yeni bir görünüme kavuşacak. Şehrimize kazandırılan  okul, öğrenci yurdu, hastane, alt yapı hizmetleri, Çalılı tepe dinlenme parkıve sosyal tesisler, genç ve spor severlere hizmet veren halı saha tesisi, canlı hayvan pazarı,şehir içi asfalt çalışmalara gerçekleştirilen hizmetlerimizdir. Halk Kütüphanesi ve İnternet evi  hem öğrencilerimize, hem gençlere hem de halkımıza yönelik biligiye erişim ve ulaşımı sağlayacaktır.

Kaymakamlık işbirliği ile başlatılan meyvecilik projesi de ilçemize önemli bir ekonomik katkı sağlayacaktır. 

Planlaması yapılan Çevre yolu, Otel , Futbol Sahası ve Çok Amaçlı Park´ın tamamlanmasıyla "YAŞANILABİLİR BİR KADIŞEHRİ" sevdamız ve hedefimiz vücut bulacaktır.Diğer yandan  kentimizin alt yapı  çalışmaları kapsamında  yeni kurulan mahallerimizden Vasfıbey Mahallesinin kanalizasyon şebekesiyle, Gümüşdiğin Mahallesinin içme Suyu Şebekesinin projeleri hazırlatılmış olup kısa zamanda hizmete sunulacaktır.

 

1950´li yıllarda yapılan ve gerek fiziki  gerekse çevresel açıdan beklenilen ihtiyacı karşılayamayan "Merkez Cami" yıkılarak yerine fedakar esnafımızın da destekleriyle  daha modern  ve çok amaçlı yeni bir cami inşaa edilmeye başlanılmış ve çalışmalar dernek marifetiyle  belediyemizinde katkılarıyla hızla sürdürülmektedir.Hoş olmayan   fiziki mekanlarda ticaret yapan esnafımızda daha modern iş yerlerine kavuşacaklardır. Ve en Önemlisi Şehrimizden o harebe görüntü gidecek modern bir çevre görüntüsü oluşacaktır.

 

Gelişerek değişen, değiştikçe de"YAŞANILABİLİR BİR KADIŞEHRİ" için elbirliği , söz birliği ve gönül birliği ile "HER KADIŞEHİRLİNİN MUTLAKA YAPAÇAĞI BİRŞEY VARDIR"... Bizler çalıştıkça, sizler de hizmete kavuştukça daha da mutlu olaçağız.

 

Herşey Kadışehri ve Kadışehrinin Kadirşinas İnsanları için...

 

Selam ve Saygılarımla"


Kadışehri Belediyesi Hizmet Binası ve Kültür Merkezi açıldı!






Geri Dön