19 / 04 / 2024

Değer artış kazancı beyannamesi için son 15 gün!

Değer artış kazancı beyannamesi için son 15 gün!

Taşınmaz malların elden çıkarılması halinde ödenmesi gereken vergiler arasında değer artış kazancı da yer alıyor. Bu vergi için öncelikle beyanname verilmesi gerekiyor. Değer artış kazancı beyannamesi için son 15 gün kaldı..



Değer artış kazancı beyannamesi için son 15 gün!

Taşınmaz malların elden çıkarılması halinde ödenmesi gereken vergiler arasında değer artış kazancı da yer alıyor. Bu vergi için taşınmaz satışından elde edilen değer artış kazancı için ödeniyor.


Geçtiğimiz sene taşınmaz malını satan kimseler 2016 yılında gelir vergisi mükellefi oluyor. Vergi sene içerisinde iki taksitte ödeniyor. 


Ödemeler Mart ve Temmuz ayları olmak üzere iki eşit taksit halinde ödeniyor. Vergi için öncelikle beyanname verilmesi gerekiyor.


Değer artış kazançlarının beyan konusu edilip edilmeyeceği, elde edilen iradın istisna haddinin altında kalıp kalmadığına bağlı olarak karşımıza çıkıyor. 


İstisna haddini aşan tutarda gelir elde edilmesi halinde yıllık beyanname verilmesi gerekiyor.


Elde edilen değer artış kazancının safi miktarı, belirlenen istisna sınırını aşması durumunda, elde edilen gelir satışın yapıldığı yılı takip eden yılın Mart ayının 1 inci gününden 25 inci günü akşamına kadar Yıllık Gelir Vergisi Beyannamesi ile beyan edilmesi gerekiyor. 


Buna göre değer artış kazancı beyannamesi için son 15 gün bulunuyor.



Safi değer artışı 2016!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com






Geri Dön