29 / 03 / 2024

Değer artış kazancı vergisi ödemeleri için bugün son gün!

Değer artış kazancı vergisi ödemeleri için bugün son gün!

Değer artış kazancı vergisi, taşınmaza en fazla 5 sene sahip olunduktan sonra satış yapılması halinde ödeniyor. İki taksitte verilebilen değer artış kazancı vergisi ödemeleri için bugün son gün...



Değer artış kazancı vergisi ödemeleri için bugün son gün!


Gelir vergisi süresi elektrik kesintisi nedeniyle uzatıldı!


2014 yılında taşınmaz malını satan kimselerin ödemek ile mükellef olduğu vergiler arasında değer artış kazancı vergisi de bulunuyor.


Bu vergi, taşınmaza en fazla 5 sene sahip olunduktan sonra satış yapılması halinde ödeniyor. Bu sürenin geçmesi halinde değer artış için vergi ödenmiyor.


Değer artış kazancının vergilendirmesi, ilgili mal ve hakların iktisap şekli ve elden çıkarılma süresine göre yapılıyor. 


Eğer satışa konu olan mal ve haklar bedelsiz olarak edinilmişse bu mal ve hakların elden çıkarılmasından doğan kazançlar değer artış kazancı olarak vergilendirilmiyor.


Ancak, bunun dışındaki iktisap şekli ne olursa olsun söz konusu mal ve hakların elden çıkarılmasından doğan kazançlar değer artış kazancı olarak vergilendiriliyor.


Gayrimenkullerin elden çıkarılmasından doğan değer artış kazancının 2014 yılı için 10.600 Türk Lirası gelir vergisinden istisna olup; 2015 yılında bu sınırın üstünde gelir elde edenler vergi ödüyor.


Vergi satışın yapıldığı tarihi takip eden sene içerisinde ödeniyor. Buna göre 2014 yılında yaptığınız satışlar için 2015 yılının Mart ve Temmuz aylarında verginizi ödeyebilirsiniz.


Buna göre değer artış kazancı vergisi ödemeleri için bugün son gün olup, ilk taksitinizi mesai bitimine kadar ödemeniz gerekiyor.



Değer artış kazancı pişmanlık dilekçesi!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön